#Siksitiede

#Siksitiede
Tieteen ja tutkimuspohjaisen opetuksen merkitys hyvinvoinnillemme ja maapallon tulevaisuudelle on korvaamaton. Millaista politiikkaa tarvitaan, jotta tiede voisi tuottaa hyvinvointia jatkossakin?
Tieteen ja tutkimuspohjaisen opetuksen merkitys hyvinvoinnillemme ja maapallon tulevaisuudelle on korvaamaton. Millaista politiikkaa tarvitaan, jotta tiede voisi tuottaa hyvinvointia jatkossakin?

Helsingin yliopiston näkemykset hallituskaudelle 2019–2023

Tulevaisuutemme on osaamisessa ja osaajissa. Siksi meidän kannattaa investoida koulutukseen ja tutkimukseen entistä enemmän. Olemme koonneet näkemyksiämme siitä, millaista politiikkaa tarvitaan, jotta tiede voisi tuottaa hyvinvointia jatkossakin.

Puheenvuoroja EU:sta

Mikä merkitys tutkimuksella ja koulutuksella on Euroopan tulevaisuudelle? Miten EU:n tutkimus- ja koulutuspolitiikkaa pitäisi kehittää? Tutustu näkemyksiin.

Mikä on puolueiden viesti yliopistoille?

Kysyimme kahdeksalta eduskuntapuolueelta, mikä on niiden mielestä seuraavan hallituksen tärkein tehtävä korkeakoulutuksessa ja tieteessä. Näin puolueiden edustajat vastasivat.

Miksi tarvitsemme tiedettä?

Tutkimuksen avulla olemme selättämässä syövän. Koulutamme tutkimuspohjaisessa opetuksessa maailman parhaita opettajia ja ymmärrämme paremmin tekoälyn mahdollisuudet ja ja ongelmat. Tutkimuksen avulla taistelemme ilmastonmuutosta ja antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja vastaan, selvitämme rakennemuutoksen seurauksia yhteiskunnalle ja havaitsemme mekanismeja, jotka toistuvat historiassa vuosisadasta toiseen. Tutkimuksen tehtävä on myös taata opiskelijoille laadukas koulutus. Siksi tarvitsemme tiedettä.

Tee­mu Roos: Il­man tut­ki­mus­ta tekoäly saa huo­not ta­pam­me

Jotta tekoälystä saadaan kaikki hyöty irti ja minimoidaan vahingot, tarvitaan tutkimusta.

Puheenvuoro: Tieteen puolustajat

Lue, miten tiede palvelee ihmiskuntaa ja kestävää kehitystä eri ihmisten näkökulmasta. #Siksitiede

Millaista opetus on tulevaisuudessa?

Miltä näyttää opetuksen tulevaisuus Helsingin yliopiston näkökulmasta? Ainakin se on kaikille avointa, yhteisöllistä ja opiskelijakeskeistä.