Tilaa aineistoa

Voit tilata lainaksi tai jäljenteinä kirjallisuutta ja artikkeleita muista kirjastoista kaukopalveluna. Kaukopalvelu on maksullista. Lähettävä kirjasto toimittaa tilaamasi kirjan Helsingin yliopiston kirjastoon, josta noudat sen itse. Maksat tilausmaksun noutaessasi kirjaa.

Jos et löydä tutkimuksessa, opetuksessa tai opiskelussa tarvitsemaasi aineistoa Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista, voit tehdä siitä hankintaehdotuksen. Hankintaehdotuksen tekeminen vaatii kirjautumisen Helkaan rekisteröidyllä sähköpostilla tai Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Hankimme ehdotettuja aineistoja kirjaston aineistopolitiikan perusteella käytössä olevien määrärahojen mukaan.

HUPS-palvelulla voit veloituksetta tilata kirjoja tai artikkelikopioita Helsingin yliopiston kirjaston kaikkien toimipaikkojen kokoelmista tai Kuopion Varastokirjastosta. Palvelu on tarkoitettu Helsingin yliopiston, HYKS:n ja Ilmatieteen laitoksen henkilökunnalle.

Voit tehdä kirja- ja artikkelikopiopyynnöt kirjaston kokoelmista, kun kirjaudut normaalisti Helkaan. Tarvitsemasi lehden kohdalla on Helkassa Artikkelikopio –pyyntö, jonka valitsemalla saat lomakkeen, jonne täytät artikkelin tiedot. Artikkeli lähetetään kopiona sähköpostiisi. Kirjalainat tehdään varauspyyntönä, jolloin kirja toimitetaan työosoitteeseen kun olet sen valinnut hakupaikaksi. Tarkistathan, että tiedoissasi on ajantasainen Helsingin yliopiston työpisteen osoite.

Aineistopyynnöt Kuopion Varastokirjastosta tehdään kaukopalvelutilauksena.