Tilaa aineistoa

Jos tarvitset kirjan tai artikkelin, jota ei löydy Helsingin yliopistosta, voit pyytää Helsingin yliopiston kirjastoa tilaamaan sen sinulle lainaksi toisesta kirjastosta kaukolainana. Yliopiston henkilökunta ja opiskelijat voivat vaihtoehtoisesti tehdä myös hankintaehdotuksen kirjastolle.

Jos haluat Helsingin yliopiston kirjaston kirjan kaukolainaksi, ota yhteyttä omaan lähikirjastoosi.
Lai­nak­si toi­ses­ta kir­jas­tos­ta

Voit tilata lainaksi kirjallisuutta ja jäljenteinä artikkeleita muista kirjastoista kaukopalveluna. Kaukopalvelu on maksullista. Kaukolainan tilaamiseksi tarvitset Helka-kirjaston asiakkuuden ja Helka-kortin.

Lähettävä kirjasto toimittaa tilaamasi kirjan valitsemaasi Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteeseen, josta noudat sen itse. Maksat tilausmaksun noutaessasi kirjaa.

Kaukopalveluna lainaksi tilattu kirja näkyy Helkan asiakastiedoissasi tavallisen lainan tapaan.

Helsingin yliopiston henkilökunta voi tilata kirjoja ja artikkeleita Varastokirjastosta veloituksetta työosoitteeseen.

 

Han­kin­taeh­do­tus

Jos et löydä tutkimuksessa, opetuksessa tai opiskelussa tarvitsemaasi aineistoa Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista, voit tehdä siitä hankintaehdotuksen. Hankintaehdotuksen tekeminen vaatii kirjautumisen Helkaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Hankimme ehdotettuja aineistoja kirjaston aineistopolitiikan perusteella käytössä olevien määrärahojen mukaan.

Kau­ko­pal­ve­lu mui­den kir­jas­to­jen asiak­kail­le

Jos haluat Helsingin yliopiston kirjaston kirjan kaukolainaksi, ota yhteyttä omaan lähikirjastoosi.

Muut kirjastot voivat tilata asiakkailleen aineistoa Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista.

 

Ti­laa kir­jo­ja ja ar­tik­ke­lei­ta työ­pöy­däl­le­si

Helsingin yliopiston ja HYKS:n henkilökunta voi tilata Helkan kautta veloituksetta kirjoja (pl. kurssikirjat) tai artikkelikopioita omaan työosoitteeseen Helsingin yliopiston kirjaston kaikkien toimipaikkojen kokoelmista. 

Tilauksen tehdäksesi kirjaudu Helkaan ja tee varaus kirjaan, jonka haluat tilata. Valitse varauksen noutopaikaksi "Työosoite". Tarkista myös, että omissa tiedoissasi Helkassa on ajantasainen Helsingin yliopiston työpisteen osoite.  

Voit tilata artikkelikopion kirjaston kokoelmiin kuuluvan lehden sijaintitietojen yhteydessä olevasta Artikkelikopio –linkistä. Täytä linkistä aukeavaan lomakkeeseen lehdestä haluamasi artikkelin tiedot. Artikkeli lähetetään kopiona sähköpostiisi. 

Voit tilata 10 artikkelikopiota tai kirjaa kuukaudessa. 

Kirjat toimitetaan suoraan postilokeroosi, joten sinun ei tarvitse noutaa niitä itse kirjastosta. Artikkeli lähetetään kopiona sähköpostiisi. 

Palvelun kautta et voi tilata kurssikirjoja (joiden laina-aika on 2 tai 14 vrk) etkä Kansalliskirjaston aineistoa.