Näin käytät e-kirjoja ja e-lehtiä

Kirjastosta löytyy laajat elektroniset kokoelmat opiskelun ja tutkimuksen tarpeisiin. Yliopistolaisilla on pääsy kokoelmiin paikasta riippumatta, ja kirjastosta saa tukea erilaisten aineistojen käyttöön.
Kirjastosta tukea aineistojen käyttöön
Pää­sy kokoelmiin mis­tä ja mil­loin vain

Kirjaston elektroniset kokoelmat ovat kaikkien yliopistolaisten käytössä ajasta ja paikasta riippumatta. E-aineistojen käyttö etänä edellyttää yliopiston käyttäjätunnusta, jolla pääsee kirjautumaan Helka-tietokantaan tai muodostamaan etäyhteyden yliopiston verkkoon.

Yliopiston ulkopuoliset asiakkaat ovat tervetulleita käyttämään e-aineistoja kirjaston tiloissa. 

Kaikki kirjat yhdellä haulla

Voit etsiä kaikkia kirjaston kirjoja Helkasta ja lukea suurinta osaa kirjoista suoraan selaimessa.

Osa kirjoista on ladattava omalle laitteellesi määräajaksi. Kirjan lataamiseksi tarvitset lukuohjelman, esimerkiksi ilmaisen Adobe Digital Editions -ohjelman.

Aineistoja useilta kustantajilta

Helsingin yliopiston kirjasto hankkii yliopistolaisten tarpeisiin e-kirjoja monilta eri palveluntarjoajilta ja kustantajilta. E-kirjoihin hankitaan lisenssejä, joiden ehdoista kirjasto neuvottelee aina kunkin kustantajan kanssa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi e-kirjojen käyttöliittymät, laina-ajat ja yhtäaikaisten käyttäjien määrät vaihtelevat hieman e-kirjan palveluntarjoajasta ja kustantajasta riippuen.

Kirjasto pyrkii aina hankkimaan parhaan mahdollisen lisenssin, jossa esimerkiksi e-kirjan yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei ole rajoitettu.