Palauta lainasi
Helsingin yliopiston kirjaston aineistoja voit palauttaa kaikkiin yliopiston kirjaston toimipaikkoihin. Sen sijaan muiden Helka-kirjastojen tai Kansalliskirjaston aineistoja et voi palauttaa yliopiston kirjastoon.
Näin pa­lau­tat lai­na­si

Palauta lainaamasi aineisto palautusautomaatilla kirjastossa. Helsingin yliopiston kirjaston aineistoja voit palauttaa kaikkiin yliopiston kirjaston toimipaikkoihin.

Sen sijaan muiden Helka-kirjastojen tai Kansalliskirjaston aineistoja et voi palauttaa yliopiston kirjastoon.

Kirjojen laina-ajat vaihtelevat kokoelmittain. Tarkista lainasi päättymispäivä asiakastiedoissasi Helka-tietokannassa.

Pa­lau­tus kir­jas­ton au­kio­loai­ko­jen ul­ko­puo­lel­la

Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikoissa on palautusluukkuja, joihin voit palauttaa kirjoja myös kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Palautusluukkuihin voit palauttaa kaikkien Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikkojen kirjoja.

Pääkirjaston pääsisäänkäynnin (Fabianinkatu 30) vasemmalla puolella on yöpalautusluukku, joka aukeaa kirjastokortilla. Lainat merkitään palautetuiksi seuraavana aukiolopäivänä. Jos Kaisa-talon yöpalautusluukussa on toimintahäiriöitä, kirjat voi palauttaa Kumpulan kampuskirjaston palautusluukkuun.

Kumpulan kampuskirjaston palautusluukku sijaitsee Physicumin (Gustaf Hällströmin katu 2) pääoven oikealla puolella seinässä harmaan sivuoven vieressä. Lainat merkitään palautetuiksi seuraavana aukiolopäivänä.

Meilahden kampuskirjastossa ei ole yöpalautusmahdollisuutta. Voit palauttaa aineistoa vain Terkko Health Hubin aukioloaikoina. Palautusluukku sijaitsee rakennuksen aulatiloissa pääsisäänkäynnin (Haartmaninkatu 4) vasemmalla puolella. Jos aineisto palautetaan luukkuun klo 17 jälkeen, lainat merkitään palautetuiksi seuraavana aukiolopäivänä. Huomaathan, että kampuskirjaston tiloissa Terkon 2. kerroksessa voit palauttaa lainasi automaatilla, jolloin lainat merkitään palautetuiksi samantien.

Myö­häs­ty­mis­mak­sut

Jos palautat tai uusit lainasi myöhässä, lainoista peritään myöhästymismaksu. Maksuja kertyy korkeintaan 14 päivältä, minkä jälkeen joudut lainauskieltoon.

Myöhästymismaksut alkavat kertyä eräpäivän jälkeisestä päivästä ja näkyvät Helka-tietokannassa omissa asiakastiedoissasi. Voit maksaa maksut, kun olet uusinut tai palauttanut myöhässä olevat kirjat.

Helsingin yliopiston henkilökunnalta ei peritä myöhästymismaksuja elokuun 2013 jälkeen lainatusta tutkimuskirjallisuudesta. Kurssikirjoista kertyy edelleen myöhästymismaksuja.