Tule tutustumaan yliopisto-opintoihin!

Helsingin yliopiston tutustumiskurssit ovat kaikille avoin mahdollisuus kurkistaa yliopistoon.

Millaista on opiskella ravitsemustiedettä, erityispedagogiikkaa tai vaikkapa eläinlääketiedettä? Tämä selviää tutustumiskurssilla! 

Tutustumiskurssit ovat 1-2 opintopisteen laajuisia tieteenalaan johdattelevia kursseja, joiden avulla voi kurkistaa Helsingin yliopistoon ja sen eri koulutusohjelmiin. 

Tutustumiskurssit sopivat erityisen hyvin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille, jotka miettivät omaa tulevaisuuden alaansa. Niille ovat kuitenkin tervetulleita myös kaikki muut aiheista kiinnostuneet. Tutustumiskurssit ovatkin erinomainen vaihtoehto myös oman uran uutta suuntaa ja osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia etsivälle työikäiselle.

Tutustumiskurssit ovat nyt avoimia ja maksuttomia kaikille

Helsingin yliopistossa on kuluneen lukuvuoden aikana lisätty ja monipuolistettu tutustumiskurssien tarjontaa. Lisäksi tutustumiskurssit ovat kesästä 2021 alkaen maksuttomia kaikille.

– Tutustumiskurssit ovat yksi tapa toteuttaa Helsingin yliopiston strategian keskiössä olevaa ajatusta siitä, että tiede ja oppiminen kuuluvat kaikille. Maksuttomilla tutustumiskursseilla haluamme entisestään madaltaa kynnystä korkeakouluopintoihin tutustumiseen, kertoo Avoimen yliopiston johtaja Jenni Krapu.

Löydät kaikki tarjolla olevat tutustumiskurssit kootusti Avoimen yliopiston verkkosivuilta. Koska opetus toteutetaan verkossa, voi opintoihin osallistua joustavasti paikkakunnasta riippumatta.  

Lukioyhteistyötä ympäri maan

Lukiolaisilla on tutustumiskurssien ja muun opintotarjonnan lisäksi muitakin mahdollisuuksia osallistua Avoimiin yliopisto-opintoihin. Helsingin yliopiston Avoin yliopisto tekee yhteistyötä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Lahden kaupunkien lukioiden, Karkkilan lukion ja Vammalan lukion kanssa. Yhteistyösopimusten myötä koko Avoimen yliopiston opintotarjonta on näiden lukioiden opiskelijoille maksutonta. Kunta tai lukio tarjoaa opinnot lukiolaisille.

Yhteistyön avulla pyritään helpottamaan lukion jälkeisiä opiskeluvalintoja. Lukiolainen pääsee testaamaan, millaista opiskelu yliopistossa on, ja voi parhaimmillaan löytää oman alansa. Hän saa suorittamistaan kursseista suoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintorekisteriin, ja kurssit hyväksytään osaksi myös lukio-opintoja.

Avoimen yliopiston opinnot eivät suinkaan ole ainut Helsingin yliopiston lukioyhteistyön toteutustapa. Tarjolla on myös esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja yliopiston opiskelijoiden pitämiä esittelytilaisuuksia. Lisätietoa lukioille ja lukiolaisille suunnatusta toiminnasta löydät Helsingin yliopiston lukioyhteistyön verkkosivuilta

Tervetuloa tutustumaan!