Helsingin yliopiston lukioyhteistyö
Tältä sivulta löydät tietoa tavoista, joiden kautta lukiolaiset ja yliopisto-opinnoista kiinnostuneet voivat tutustua Helsingin yliopiston tieteenaloihin, yliopisto-opiskeluun sekä opiskelijaelämään.
TAPAHTUMIA

Helsingin yliopiston lukioesittelyt

Helsingin yliopiston opiskelija kertoo Helsingin yliopistosta ja omasta koulutusalastaan joko paikan päällä lukiossa tai Helsingin yliopiston tiloissa, tai etäyhteyden (webinaari) kautta. Ajankohta: ympäri vuoden lukuunottamatta touko-heinäkuuta.

Lue lisää: Tietoa opinto-ohjaajalle ja aineenopettajalle –verkkosivu
Kysy lisää: opiskelijalahettilaat@helsinki.fi

Högskoledagen

Ruotsinkielisille lukiolaisille suunnattu tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua ruotsinkielisiin opiskelumahdollisuuksiin Helsingissä. Ohjelmaa järjestetään ruotsin kielellä päivän aikana Helsingin yliopistossa, Hanken Svenska handelshögskolanissa, Aalto-yliopistossa, Taideyliopistossa sekä ammattikorkeakoulu Arcadassa.

Seuraava Högskoledagen järjestetään etänä 28.10.2021.

Lue lisää: Studera i Helsingfors -sivusto
Kysy lisää: svenska-arenden@helsinki.fi

Tsekkaa Helsingin yliopiston kandiohjelmat

Lukiolaisille ja kaikille Helsingin yliopiston kandiohjelmista kiinnostuneille suunnatussa etätapahtumassa tutustut yliopistomme kandiohjelmiin ohjelmien ja opiskelijoiden näkökulmasta etäyhteyden avulla.

Seuraava tapahtuma järjestetään etänä 18.11.2021. Ilmoittauminen tapahtumaan on auki 17.11. asti.

Uni på väg -luennot

Helsingin yliopiston opiskelijat ja tutkijat jalkautuvat ruotsinkielisiin lukioihin ympäri Suomea opettamaan yhden aamu- tai iltapäivän ajaksi. Tarkoituksena on näyttää lukiolaisille millaista on opiskelu yliopistossa sekä esitellä Helsingin yliopiston monipuolista koulutustarjontaa.

Lukuvuonna 2021-2022 Uni på väg toteutetaan etänä.

Jos haluat, että Uni på väg tulee kouluusi, ota yhteyttä svenska-arenden@helsinki.fi

 

OPINTOJA JA TIETEEN PARHAITA PALOJA

Avoimet yliopisto-opinnot ja lukioyhteistyö

Avoimet yliopisto-opinnot ovat lukiolaiselle loistava mahdollisuus tutustua huippuyliopiston koulutusohjelmiin ja yliopisto-opiskeluun. 

Avoimen yliopiston opintotarjonnassa on paljon lukiolaisille erityisen hyvin soveltuvia, eri tieteenalojen perusteisiin johdattelevia tutustumiskursseja ja muita opintoja. 

Kaupunki, kunta tai yksittäinen lukio voi halutessaan solmia Helsingin yliopiston kanssa yhteistyösopimuksen, jolla se mahdollistaa lukiolaisten osallistumisen Helsingin yliopiston avoimiin yliopisto-opintoihin.

Lue lisää:

Studia Generalia-luennot

Kaikille avoimilla Studia Generalia -yleisöluennoilla Helsingin yliopiston asiantuntijat puhuvat maailmasta ja sen ilmiöistä eri tieteenalojen kautta. 

Studia Generalia-luennoilta lukiolainen pääsee tutustumaan tieteeseen ja voi löytää vinkkejä oman alan etsimiseen. Luennoille osallistuminen Helsingin yliopiston Tiedekulmassa on elämys sinänsä. Aineenopettaja voi puolestaan hyödyntää luentojen videotallenteita omassa opetuksessaan. 

Kaikille avoimet ja maksuttomat luentosarjat järjestetään syksyisin ja keväisin. Aiempien luentosarjojen luennot ovat katsottavissa tallenteina. Lisätietoja Studia Generalian verkkosivuilta.

KYSY OPISKELIJOILTAMME

Lukiolaisilla ja muilla Helsingin yliopistossa opiskelusta kiinnostuneilla on mahdollisuus chatata opiskelijoidemme kanssa.

Chatti on käytössä ympäri vuoden, ja kiinnostuneet voivat ottaa turvallisesti yhteyttä opiskelijoihimme ja jutella opintojen sisällöstä ja opiskelijaelämästä Helsingissä omaan tahtiin. Chattiin ei tarvitse varata aikaa erikseen. Chat toimii Unibuddy-nimisellä alustalla ja se on luonteeltaan WhatsApp-tyylinen.

Chattaa Helsingin yliopiston opiskelijoiden kanssa
Kysy lisää: opiskelijalahettilaat@helsinki.fi

TIETOA OPOILLE JA AINEENOPETTAJILLE

Uutiskirje

Voit tilata sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirjeen, joka lähetetään lukukausien aikana noin kerran kuussa. Uutiskirjeessä saat tuoreinta tietoa mahdollisuuksista tutustua yliopistoon, valinnoista ja muuta hyödyllistä tietoa. Uutiskirjeen tilaajien tietoja ei luovuteta ulkopuolisille eikä niitä käytetä muuhun kuin Helsingin yliopiston tiedotus- ja markkinointitarkoituksiin.

Tilaa sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirje.

Yliopistojen oposeminaari

Aalto-yliopiston, Hankenin, Helsingin yliopiston ja Taideyliopiston opinto-ohjaajille järjestämä seminaari, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita yliopistojen valintaperusteista, koulutustarjonnasta ja muuhun opojen työhön liittyen. Oposeminaari järjestetään vuoroin kussakin mukana olevassa yliopistossa.

Seuraava yliopistojen oposeminaari järjestetään etänä 29.10.2021.

Lue lisää: Tietoa opinto-ohjaajalle ja aineenopettajalle –verkkosivu. 
Kysy lisää: hakijamarkkinointi@helsinki.fi.