Avoin yliopisto: Tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot

Avoimessa yliopistossa voit opiskella yliopistotutkintoon kuuluvia kieli- ja viestintäopintoja.

Kaikkiin tutkintoihin kuuluu tietty määrä pakollisia viestintä- ja kielitaito-opintoja. Opintojen tavoitteena on kyky oman alan kehityksen seuraamiseen, monikielisessä ympäristössä toimimiseen ja vuorovaikutusosaamisen kehittämiseen.  

Tälle sivulle on koottu avoimessa yliopistossa järjestettävät tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot. Opintojen sisältö ja laajuus voivat vaihdella tiedekunnittain.

Kaikkien tiedekuntien yhteiset kieli- ja viestintäopinnot

Tutustu kaikkien tiedekuntien yhteisiin avoimina opintoina järjestettäviin kieli- ja viestintäopintoihin.

Kurssit Voit suorittaa sinulle sopivia kursseja.
Tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot tiedekunnittain

Järjestämme myös eri tiedekuntien mukaisia tutkintoon kuuluvia kieli-ja viestintäopintoja. Tutustu opintoihin tiedekunnittain.

Kurssi Kurssi on tarkoitettu bio- ja ympäristötieteellinen koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssit Kurssit ovat osa humanistisen tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Ne on tarkoitettu humanistisen tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssit Kurssit ovat osa kasvatustieteellisen tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Ne on tarkoitettu kasvatustieteellisen tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssi Kurssi on osa Maatalous- metsätieteellinen tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Kurssi on tarkoitettu Maatalous- metsätieteellinen tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssit Kurssit ovat osa Matemaattis- luonnontieteellinen tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Ne on tarkoitettu Matemaattis- luonnontieteellinen tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssit Kurssit ovat osa Oikeustieteellinen tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Ne on tarkoitettu Oikeustieteellinen tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssit Kurssit ovat osa Teologisen tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Ne on tarkoitettu Teologisen tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssit Kurssit ovat osa Valtiotieteellisen tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Ne on tarkoitettu Valtiotieteellisen tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssi Kurssit ovat osa Eläinlääketieteellisen tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Ne on tarkoitettu Eläinlääketieteellisen tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Kurssi Kurssit ovat osa Farmasian tiedekunnan tutkintoon kuuluvia opintoja. Ne on tarkoitettu Farmasian tiedekunnan koulutusohjelmien opintoja opiskeleville tai opintoja suunnitteleville.
Etsitkö muita kieliopintoja?

Avoimessa yliopistossa voit opiskella myös muun muassa Helsingin yliopiston kielikeskuksen avoimia kielikursseja, suomen kieltä sekä kielten kandi- ja maisteriohjelman opintoja. Myös monien muiden koulutusohjelmien tarjonnassa on kieleen ja kulttuuriin liittyviä opintoja. 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot.

Ovet auki avoimeen! Avoimen yliopiston infotilaisuus verkossa 31.8.2023

Tilaisuudessa kuulet avoimen yliopiston opintotarjonnasta, opiskelusta avoimessa yliopistossa sekä aikuiskoulutustuesta. Varaamme aikaa myös kysymyksille. Tervetuloa!