Poimintoja humanistisen tiedekunnan opinnoista

Historia, filosofia ja teologia, kielet, kulttuuri ja taide - humanistinen tiedekunta on tieteenalarakenteeltaan ja oppiainevalikoimaltaan Suomen monipuolisin tiedekunta. Avoimina yliopisto-opintoina voit opiskella useita tiedekunnan tieteenaloja. Tutustu poimintoihin!

Etsitkö uutta suuntaa urallesi tai väylää yliopisto-opintoihin? Haluaisitko vahvistaa kielten osaamistasi? Tai olisiko mielessäsi uusi harrastus ja kaipaisit tuoreita näkökulmia esimerkiksi taiteen, kulttuurien tai filosofian parissa? 

Vahvista osaamistasi vapaa-ajalla ja työelämässä humanistisen tiedekunnan opinnoilla! Tieteenalojen laajassa kirjossa menneisyys, nykyisyys, kielet ja kulttuurit nivoutuvat monitieteiseksi kokonaisuudeksi. 

Tarjonnassamme on satoja kursseja - voit opiskella verkossa, yliopistolla tai yhteistyöoppilaitoksissa. Löydä sinulle sopivimmat kurssit ja aloita opiskelu jo tänään!

 

Humanistisen tiedekunnan opintoja järjestetään niin yliopistolla, verkossa kuin yhteistyöoppilaitoksissakin.

Osa opetuksesta toteutetaan tutkinto-opiskelijoiden kanssa yhteistyössä, jolloin samalla kurssilla opiskelee sekä jatkuvia oppijoita, että tutkinto-opiskelijoita.

Humanistisen tiedekunnan opinnoissa on opintoja joita opetetaan Suomessa vain Helsingin yliopistossa.

  • Taiteiden tutkimuksen kandi- ja maisteriohjelmien opintoihin kuuluvaa teatteritiedettä voit opiskella vain Helsingin yliopistossa. 
  • Historian opintojen osana voit opiskella keskiajan tutkimuksen opintokokonaisuuksia

Helsingin yliopisto on Pohjoismaiden ainoa yliopisto, jossa voi opiskella kaikkia Pyreneitten niemimaan romaanisia pääkieliä: espanjaa, portugalia, galegoa ja katalaania. Myös ei-romaanisen baskin kielen kursseja järjestetään vuosittain. 

 

Opintoja erilaisiin tarpeisiin

Avoimen yliopiston opinnot soveltuvat eri tarpeisiin. Opintoihin ei ole ikärajoja, eikä yleensä pohjakoulutusvaatimuksia.

Voit opiskella yhden kurssin tai laajempia kokonaisuuksia. Ehkä opinnot johdattavat sinut uudelle uralle tai tutkinto-opiskelijaksi. 

Opintotarjonnassamme on jaksoja joita voit opiskella Suomessa vain Helsingin yliopistossa.

Tarjontamme on täynnä mahdollisuuksia !

 Opinnot soveltuvat esimerkiksi seuraaviin tilanteisiin:

Humanistisen tiedekunnan opintoja on tarjolla lähes kaikista kandi- ja maisteriohjelmista.

Löydät tarjonnastamme kursseja esimerkiksi täydentämään aiempaa tutkintoasi. 

Ehkä opiskelet kauttamme jonkun uuden osa-alueen jo suoritetun opinnon rinnalle.

Voit suorittaa yksittäisiä jaksoja tai kokonaisuuksia. 

 

Pohditko vielä mikä on sinun alasi? Ehkä vaihtoehtoja on monia tai tuntuu että niitä ei ole laisinkaan?

Opiskelemalla yksittäisen jakson tai kokonaisuuden saat realistisen kuvan siitä millaista opiskelu yliopistossa on. 

Saat käsityksen millaisia sisältöjä opinnoissa on ja toivottavasti löydät oman alasi.

Aineenopettajan opetettavien aineiden opintoja voi opiskella avoimessa yliopistossa tai erillisinä opintoina Helsingin yliopiston eri tiedekunnissa. 

Humanistisen tiedekunnan opinnoissa opetettavaia aineita on useita. Joistain voit suorittaa vain osan ja osasta koko aineenpettajan opintoihin kuuluvista perus- ja aineopinnoista.

Lue lisää sivulta Tavoitteena opettajan pätevyys 

Etsitkö jotain ihan muuta kun olet aiemmin opiskellut? Oletko pohtinut millaista olisi opiskella harrastukseksi?

Monet humanistiset opinnot kuten estetiikka, historia, teatteritiede, musiikkitiede, elokuva- ja televisiotutkimus ja taidehistoria ovat suosittuja aineita oman harrastuneisuuden tueksi tai ihan uudeksi harrastukseksi.

Joskus voi myös käydä niin että harrastus muuttuu tutkinto-opiskeluksi ja uudeksi alaksi.

Poimintoja ajankohtaisista kursseista
Oikopolkuja suosittuihin kursseihin
Opiskelukokemus: Minna

Sairaanhoitajana työskennellyt Minna Ohlis aloitti teologian ja uskonnontutkimuksen opinnot avoimessa yliopistossa aikuisena, ja on nyt unelma-ammatissaan seurakuntapastorina. 

Moni kysyi, miten jaksan opiskella työn ohella, mutta opiskelu oli päinvastoin hyvin virkistävää ja rentouttavaa vastapainoa työlle. Paineisen päivystysvuoron jälkeen oli ihanaa uppoutua systemaattisen teologian kirjoitustehtävään.
Poimintoja opintokokonaisuuksista
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!