Avoin yliopisto: Kansanterveystiede

Kansanterveystiede on lääketieteen opintosuunta. Osa kansanterveystieteen opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina.

Kansanterveystieteessä tutkitaan erilaisia väestön terveyteen vaikuttavia kysymyksiä, terveydenhuoltojärjestelmää ja sen toimintaa.

Kansanterveystieteessä keskeistä on muun muassa terveyden edistäminen ja sairauksien ehkäisy, poliittiseen päätöksentekoon vaikuttaminen terveyskysymyksissä sekä tiedon ja asiantuntemuksen tarjoaminen kansalaisille. Lähtökohtana on, että hyvä terveys kuuluu kaikille.

Kansanterveystieteen opintokokonaisuus ja yksittäiset kurssit

Kansanterveystieteen perusopintoja (25 op) ei ole tarjolla lukuvuonna 2023-2024. Rethinking Health (2 cr) mooc-kurssi tarjotaan lukuvuonna 2023-2024.

Kansanterveystiede perusopinnot 25 op Kansanterveystiede 25 op perusopinnot
Rethinking Health Rethinking Health -MOOC course. The course introduces what value-based healthcare is. The results of the value-based healthcare are measured by the end-result of the care and the patient's quality of life. Course can completed in either English or Finnish. MED-VAL04 Ethical consideations in medical sciences (1 cr/op) mooc-kurssi on tarjolla 1.11.2023 alkaen.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.