Avoin yliopisto: Terveydenhuollon kehittäminen

Helsingin yliopiston uuden ja monitieteisen terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opintoja on nyt mahdollista opiskella myös avoimina yliopisto-opintoina.

Miten kehittää terveydenhuoltoa kehittää toimivammaksi? Haluaisitko toimia terveysalan asiantuntija-, tutkimus- tai esihenkilötehtävissä?

Terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opinnoissa pääset vahvistamaan ammattitaitoasi terveydenhuollon asiantuntijana ja kehittäjänä. 

Avoimet yliopisto-opinnot edellyttävät opiskelijalta alempaa korkeakoulututkintoa.  

Jos sinulla on aiempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta, voit myös hakea maisteriohjelman tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopistossa suorittamiesi opintojen perusteella. Lisätietoa tällä sivulla kohdassa Tutkinto-opiskelijaksi?  

Opinnot lukuvuonna 2023-2024

Lukuvuonna 2023–2024 avoimessa yliopistossa järjestetään verkko-opintoina seuraavat opintokokonaisuudet:

  • Väestön terveys (25 op)
  • Kliininen hoitotiede terveydenhuollon kehittämisessä (25 op)
  • Monialainen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla (25 op)

Yksittäisiä kursseja järjestetään myös kesällä 2024.

Avoimen yliopiston opinnoissa opiskelijalta vaaditaan alempi korkeakoulututkinto.

Opintotarjonta
Kliininen hoitotiede terveydenhuollon kehittämisessä 25 op Voit suorittaa avoimessa yliopistossa koko opintokokonaisuuden (25 op) tai yksittäisiä kursseja. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan. Kesällä 2024 järjestetään kurssi Kliinisen asiantuntijuuden kehittäminen 5 op.
Väestön terveys 25 op Voit suorittaa koko opintokokonaisuuden (25 op) tai yksittäisiä kursseja. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan. Kesällä 2024 järjestetään kurssit Johdatus epidemiologiseen tutkimukseen 5 op, Kestävä terveydenhuolto ja globaalit terveysuhat 5 op ja Kulttuurinen moninaisuus sosiaali- ja terveydenhuollossa 5 op.

Opintokokonaisuus Monialainen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla (25 op) on osa valtiotieteellisen tiedekunnan sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman opintoja.

Lisätietoa ja ajankohtainen opintotarjonta: Avoin yliopisto: Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opinnot
 

Ennakkotietoa opinnoista lukuvuonna 2024-2025

Nyt voit tutustua myös avoimen yliopiston opintotarjonnan ennakkotietoihin lukuvuodelle 2024-2025. 

Tarkempia tietoja julkaistaan sitä mukaa, kun opetuksen yksityiskohdat varmistuvat. Lukuvuoden valmis opintotarjonta on nähtävillä heinäkuussa. 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Vuodesta 2024 alkaen terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opiskelijaksi voi hakea myös avoimina yliopisto-opintoina suoritettujen opintojen perusteella.  

Hakijoilta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä kahta avoimina yliopisto-opintoina suoritettua opintokokonaisuutta seuraavista:

  • Kliininen hoitotiede terveydenhuollon kehittämisessä 25 op
  • Väestön terveys 25 op
  • Monialainen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla 25 op
Sinua saattaisi kiinnostaa myös