Avoin yliopisto: Terveydenhuollon kehittäminen

Helsingin yliopiston uuden ja monitieteisen terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opintoja on nyt mahdollista opiskella myös avoimina yliopisto-opintoina.

Miten tulevaisuuden terveydenhuoltoa voitaisiin kehittää toimivammaksi? Haluaisitko toimia terveysalan asiantuntija-, tutkimus- tai esihenkilötehtävissä?

Terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opinnoissa pääset vahvistamaan ammattitaitoasi terveydenhuollon asiantuntijana ja kehittäjänä. 

Avoimet yliopisto-opinnot edellyttävät opiskelijalta alempaa korkeakoulututkintoa.  

Jos sinulla on aiempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta, voit myös hakea maisteriohjelman tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopistossa suorittamiesi opintojen perusteella. Lisätietoa tällä sivulla kohdassa Tutkinto-opiskelijaksi?  

Opinnot lukuvuonna 2023-2024

Lukuvuonna 2023–2024 avoimessa yliopistossa järjestetään verkko-opintoina:

  • Väestön terveys (25 op)
  • Kliininen hoitotiede terveydenhuollon kehittämisessä (25 op)
  • Monialainen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla (25 op)

 

  • Avoimen yliopiston opinnoissa vaaditaan opiskelijalta alempi korkeakoulututkinto.

 

Opintotarjonta
Kliininen hoitotiede terveydenhuollon kehittämisessä 25 op Voit suorittaa koko opintokokonaisuuden (25 op) tai yksittäisiä kursseja. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan. TERV-115 kurssi järjestetään alustavan suunnitelman mukaan myös kesäopetuksessa 2024. Kurssit arvioidaan 0-5 asteikolla.
Väestön terveys 25 op Voit suorittaa koko opintokokonaisuuden (25 op) tai yksittäisiä kursseja. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.TERV-164 Kurssi järjestetään alustavan suunnitelman mukaan myös kesäopetuksessa 2024. Kurssit arvioidaan 0-5 asteikolla.

Opintokokonaisuus Monialainen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla (25 op) on osa valtiotieteellisen tiedekunnan sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman opintoja.

Lisätietoa ja ajankohtainen opintotarjonta: Avoin yliopisto: Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opinnot
 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Vuodesta 2024 alkaen terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opiskelijaksi voi hakea myös avoimina yliopisto-opintoina suoritettujen opintojen perusteella.  

Hakijoilta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä kahta avoimina yliopisto-opintoina suoritettua opintokokonaisuutta seuraavista:

  • Kliininen hoitotiede terveydenhuollon kehittämisessä 25 op
  • Väestön terveys 25 op
  • Monialainen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla 25 op