Avoin yo: Kulttuuriperinnön tutkimus
Kulttuuriperinnön tutkimus on Helsingin yliopiston kulttuuriperinnön maisteriohjelman opintokokonaisuus.

Kulttuuriperinnöllä tarkoitetaan kaikkia niitä menneisyydestä säilyneitä jälkiä, jotka tietty yhteisö tai ihmisryhmä katsoo arvokkaiksi eli suojelemista vaativiksi.

Kulttuuriperinnön tutkimus kertoo meistä nykyihmisistä. Keskeisiin tieteenalan käsitteisiin kuuluvat muun muassa autenttisuus, muisti, suojelu ja turismi.

Opinnoista saat perustiedot kulttuuriperinnöstä, sen keskeisistä kohteista, historiasta ja käsitteistä sekä tavoista teoretisoida kulttuuriperintöä historiallisena, sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä.

Kulttuuriperinnön opintokokonaisuus ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja.

Kulttuuriperinnön tutkimuksen opintomme vastaavat Helsingin yliopiston kulttuuriperinnön maisteriohjelmassa järjestettävää opetusta. Voit osallistua kursseille, vaikka sinulla ei olisi aiempia opintoja taustalla; edeltäviä opintoja ei edellytetä. Opiskelijoilta toivotaan kuitenkin aiempia korkeakouluopintoja ja/tai tarvittaessa omatoimista valmiutta kerrata tarvittavia taitoja. Lisätiedot ja ilmoittautuminen opinto-ohjelmissa/kurssisivulla.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Kulttuuriperinnön erikoistumisopintojen opintojaksot ovat usein uniikkeja; niissä on mahdollisuus tutustua teeman alan tutkijan johdolla. Jaksoilla ei kerrata perustietoja, joten opiskelijoille suositellaan tarvittaessa omatoimista peruskäsitteiden kertausta. Tervetuloa mukaan!

Kulttuuriperinnön erikoistumisopinnot á 5 op Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen