Avoin yo: Kulttuuriperinnön tutkimus

Kulttuuriperinnön tutkimus on kulttuuriperinnön maisteriohjelman opintokokonaisuus. Osa kulttuuriperinnön tutkimuksen opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Kulttuuriperinnöllä tarkoitetaan kaikkia niitä menneisyydestä säilyneitä jälkiä, jotka tietty yhteisö tai ihmisryhmä katsoo arvokkaiksi eli suojelemista vaativiksi.

Kulttuuriperinnön tutkimus kertoo meistä nykyihmisistä. Keskeisiin tieteenalan käsitteisiin kuuluvat muun muassa autenttisuus, muisti, suojelu ja turismi.

Opinnoista saat perustiedot kulttuuriperinnöstä, sen keskeisistä kohteista, historiasta ja käsitteistä sekä tavoista teoretisoida kulttuuriperintöä historiallisena, sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä.

Kulttuuriperinnön opintokokonaisuus ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Voit osallistua kursseille, vaikka sinulla ei olisi aiempia opintoja taustalla; edeltäviä opintoja ei edellytetä. Opiskelijoilta toivotaan kuitenkin aiempia korkeakouluopintoja ja/tai tarvittaessa omatoimista valmiutta kerrata tarvittavia taitoja. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kurssisivulla.

 

Kulttuuriperinnön erikoistumisopintojen opintojaksot ovat usein uniikkeja; niissä on mahdollisuus tutustua teeman alan tutkijan johdolla. Jaksoilla ei kerrata perustietoja, joten opiskelijoille suositellaan tarvittaessa omatoimista peruskäsitteiden kertausta. Tervetuloa mukaan!

Kulttuuriperinnön erikoistumisopinnot á 5 op Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen