Täydennyskoulutus

Ammatillista täydennyskoulutusta tarjotaan erilaisina lyhytkursseina ja seminaareina eläinlääkäreille ja muille sidosryhmille.

Ilmoittautumiset kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osastolle viimeistään neljä viikkoa ennen kurssin alkamista (ellei toisin ole mainittu), sähköpostilla eeva.koskela [at] helsinki.fi. Kurssille hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja kursseille on rajoitetusti.

Helsingin yliopiston Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osasto järjestää luentokursseja hevosen kengityksen ja sairaskengityksen perusteista. Tulevat kurssit ilmoitetaan tässä sivulla.

Kurssin luennoitsijana toimii CE-F kengitysseppä Jaakko Granström, jolla on pitkä kokemus erikois- ja sairaskengityksestä. Hän toimii yhteistyössä Yliopistollisen hevossairaalan ja Hevossairaala Evidensia Hyvinkään kanssa.

Kurssilla käydään läpi kengityksen perustekniikkaa sekä kengityksen erityispiirteitä ortopedisten sairauksien, kuten sädeluusyndrooman, kaviokuumeen ja varsojen jalka-asentovirheiden, yhteydessä. Kurssiin sisältyy yhteensä noin 12h luentoja.

Kurssi on osa eläinlääketieteen lisensiaattitutkinnon vaihtoehtoisia opintoja ja kurssille on varattu 20 osallistujapaikkaa jo valmistuneille eläinlääkäreille. Kurssi on mahdollista sisällyttää hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoon. Ilmoittautumiset kurssille tehdään opintoasiainsihteeri Eeva Koskelalle sähköpostitse osoitteeseen eeva.koskela@helsinki.fi. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssin osallistumismaksu on 70 euroa + ALV 24%. Hintaan ei sisälly tarjoilua. Lisätietoja kurssista voi kysyä kurssin vastuuopettajalta kirsi.vainio@helsinki.fi.

Polvilumpioluksaatiotarkastuskurssi järjestetään Viikissä Helsingin yliopiston kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osastolla, luentosali Paatsama, Viikintie 49, 2. krs., Helsinki, tiistaina 9.4.2019. - TÄYNNÄ!

Kurssin hyväksytysti suorittaneille Kennelliitto myöntää oikeuden suorittaa koirien virallisia polvilumpioluksaatiotarkastuksia. Kurssi on osa eläinlääketieteen lisensiaattitutkinnon vaihtoehtoisia opintoja ja polvilumpioluksaatiotarkastuskurssipäivälle on varattu 20 osallistujapaikkaa jo valmistuneille eläinlääkäreille.

Kurssin järjestelyistä vastaavat pieneläinkirurgian eläinlääkärit Pauli Keränen ja Mikael Morelius.

Kurssin ohjelma

8.15 – 8.20 Päivän avaus, luentosali Paatsama
8.20 – 9.20 PEVISA
9.20 – 9.40 tauko
9.40 – 10.30 Polven anatomia ja polvilumpioluksaation etiologia
10.30 – 11.20 Polvilumpioluksaation diagnostiikka ja hoito
11.20 – 12.00 Virallinen polvilumpioluksaatiotarkastus
12.00 – 13.00 lounastauko
13.00 – 16.00 Polvilumpioluksaatiotarkastusharjoitukset pienryhmissä, Yliopistollinen eläinsairaala
16.15 Kurssin päätös

Ilmoittautumiset kurssille tehdään opintoasiainsihteeri Eeva Koskelalle sähköpostitse osoitteeseen eeva.koskela@helsinki.fi. Ilmoittautujan tulee tehdä ilmoittautuminen henkilökohtaisesti sähköpostiviestillä, josta käy ilmi osallistujan nimi, eläinlääkärinumero, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssille hyväksymisestä ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse.

Polvilumpioluksaatiotarkastuskurssin osallistumismaksu on 300 euroa + ALV.

Lisätietoja kurssista voi kysyä kurssin vastuuopettajalta pauli.keranen@helsinki.fi.