Ansökningsservicen

Har du frågor gällande ansökningen eller universitetet? Ansökningsservicen betjänar dig i alla frågor kring ansökningen till Helsingfors universitet.
Aktuellt i ansökningsservicen

 

  • Vårens andra gemensamma ansökan har slutat 27.3.

     

          

 

Skic­ka ett med­de­lan­de

Vår e-post adress är: studera(at)helsinki.fi

Om ditt ärende gäller bilagorna till magisteransökan, kan du kontakta magisteransökans rådgivare på adressen masters-admissions(at)helsinki.fi

Skicka inte meddelanden per e-post som innehåller personlig information (t.ex. personbeteckning eller annan konfidentiell information).

 

Chatt

Hubotten-chattbot

Vår chatt är öppen dygnet runt. I chatten svarar Hubotten, Ansöknings- och studentrådgivningens kundservicebot. Hubotten betjänar på finska, svenska och engelska. Om botten inte vet svaret kan det överföra samtalet till mänskliga kollegor (om de är tillgängliga) eller så kan det vidarebefordra ditt meddelande.

Kundservicechatt

Kundservicechatten är öppen på denna sida tisdagar, onsdagar och fredagar kl. 12–14. Chatten finns på höger sida på denna sida.

Om du redan har skickat oss e-post, kan du nämna det för att underlätta svarsprocessen. Kopiera inte ett långt e-postmeddelande till chat-diskussionen. Märk väl att en rådgivare kan under rusningstid ha flera chat-diskussioner på gång samtidigt. Chat-servicen passar bäst för korta frågor du undrar över. Kontakta oss gärna per e-post om du har en längre fråga.

Användning av chattjänsten förutsätter att du godkänner webbplatsens funktionella kakor. Du kan ändra dina inställningar via länken Hantering av kakor. Samma länk finns även i sidfoten längst ner på webbsidan. Om chattfönstret inte automatiskt visas, uppdatera sidan efter att ha godkänt kakorna.

 

Ring till oss

Vår telefonservice öppnas igen den 16.5. kl. 12-14.

Kom och träffa oss

Under vårterminen 2024 kan du komma och träffa ansökningsrådgivare i Kajsahusets Handledningshörnan (Fabianinkatu 30) och fråga över ansökning i följande tisdagar klockan 14-16: 

  • 9.4.
  • 14.5.

Kom ihåg att kolla gällande tider från denna webbsida innan du besöker oss. 

Vi betjänar i frågor gällande ansökan. De som kommer på rådgivning betjänas i ankomstordning, och du behöver inte boka en skild tid. Observera att vi inte nödvändigtvis hinner betjäna alla sökande om det finns långa köer till rådgivningen. Märk väl att vi inte tar emot ansökningsbilagor.

Följ oss på so­ci­a­la me­di­er

Facebook: HelsinkiUniversity
Instagram: @universityofhelsinki
Twitter: @helsinkiuni

Postadress

Ansökningsservicen 
PB 24
00014 Helsingfors universitet