Rymden Vi är den största aktören inom rymdsektorn i Finland. Här hittar du de senaste nyheterna, artiklarna och pressmeddelanden relaterade till rymden från Helsingfors universitet. Bläddra igenom artiklar och håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna inom forskning om rymden. Nyheter om Rymden
Det globala intresset för rymden ökar

Rymdtekniken påverkar de flesta människors vardag även på jorden, eftersom många applikationer i smarttelefonerna använder satellittjänster. I och med digitaliseringen och sakernas internet blir rymdteknik och frekvenshantering allt viktigare.  

Rymdvädret påverkar satelliter, energidistributionen och navigationssignaler, och även uppkomsten av rymdskrot. Vädret kan vara knutet till olika risker. Därför är det angeläget att undersöka och identifiera dem. 

Finland har i årtionden levererat framstående teknologi till olika internationella projekt, och finländska konkurrenskraftiga företag har för avsikt att utnyttja det senaste inom rymdteknik. Ett hållbart utnyttjande av rymden ingår nu i Finlands strategi. 

Helsingfors universitet är den största aktören inom rymdsektorn i Finland. FORESAIL-1-programmet har som syfte att redan i år skicka upp en miniatyrsatellit i omloppsbana runt jorden. 

Vi vill inte bara lyfta fram de mest fascinerande resultaten av forskningen, utan också ta upp hållbara vetenskapliga tillämpningar, och i jämlikhetens namn synliggöra forskare med olika bakgrund. 

Rymdforskning i korthet