Tilakäynnit

Tuotantoeläinsairaalamme ''kiertävä klinikka'' tekee sairaskäyntejä lähialueen maatiloille. Lisäksi teemme terveydenhuollon tilakäyntejä navettoihin, sikaloihin sekä vuohi- ja lammastiloille. Klinikkamme hoitaa myös hevosia, ja teemme tallikäyntejä lähialueen talleihin. Vuosittain tilakäyntejä meillä on noin 2100.

Klinikan päivän työt alkavat puhelinajalla klo 8–9. Puhelimessa sovitaan saman päivän tai lähipäivien käynneistä maatiloille sekä varataan vastaanottoaikoja poliklinikalle. Aamulla asiakkaamme voivat tiedustella myös edellisenä päivänä otettujen laboratorionäytteiden tuloksista sekä sopia jatkotoimenpiteistä tai -lääkityksistä.

Noin klo 10 eläinlääkärimme lähtevät opiskelijaryhmän kanssa joko tavanomaisille sairaskäynneille tai terveydenhuoltokäynneille. Äkillisesti sairastuneiden nautojen vaivana on useimmiten utaretulehdus, poikimahalvaus, äkillinen syömättömyys tai synnytyksen ongelmat. Tilakäynneillä hoidetaan myös vähemmän kiireellisiä asioita kuten lehmien lieviä utaretulehduksia, hedelmällisyysongelmia, sorkkavaivoja vasikoiden nupoutuksia ja ruokahaluttomuutta.

Talleilla teemme tavallisimmin esimerkiksi rokotuksia, hampaiden raspausta, haavojen hoitoa ja ostotarkastuksia. Kesäisin siitostammojen tutkimukset ja siemennykset ovat tavallinen käynnin syy. Klinikkahoitoa vaativat hevoset, kuten vakavat ähkyt, lähetämme tarvittaessa jatkohoitoon Helsinkiin hevossairaalaan.

Tilakäynneillä emme pääsääntöisesti hoida pieneläimiä. Ne pyrimme hoitamaan poliklinikallamme ajanvarauksella.