Lisääntymispalvelut

Saaren eläinklinikalla tuotantoeläinsairaalan yhteydessä työskentelee kotieläinten lisääntymiseen erikoistuneita eläinlääkäreitä, joiden asiantuntemus ja välineistö ovat käytettävissä myös sairaalassa. Tämä mahdollistaa kotieläinten lisääntymisen erityispalvelut sairaalan tarjoamana.

Saaren eläinklinikalla toimiva Kotieläinten lisääntymistieteen tutkimusryhmä (Animal Reproduction Science) tarjoaa kotieläinten lisääntymistieteen palveluita pieneläimille, hevosille ja tuotantoeläimille. Näitä palveluita voivat olla esimerkiksi niin yksittäisten ongelmatapausten hoito tai konsultaatio kuin tilaongelmaselvityksetkin. Tiedustelut ajanvarauksesta. 

Sairaalassa hoidetaan lisääntymisongelmista kärsiviä tammoja ja oriita sekä siemennetään tammoja. Lisäksi pakastetaan oriin spermaa ja tehdään pakastespermasiemennyksiä. Teemme myös hevosten alkiohuuhteluita ja alkionsiirtoja. 

Tuotantoeläinsairaalalla on lupa hevosten keinosiemennystoiminnan harjoittamiseen, mikä sisältää siemennykset, spermanoton ja tutkimuksen. Lupa sisältää myös sperman pakastuksen ja pakastespermasiemennykset. Tuotantoeläinsairaala on rekisteröitynyt hevosen siemennesteen vientiasemaksi (direktiivi 92/65/ETY). Tuotantoeläinsairaalalla on myös hevosten alkionsiirtolupa.