Saaren eläinklinikan palvelut

Yliopistollisen eläinsairaalan Saaren eläinklinikka tarjoaa peruseläinlääkintäpalveluita ja eläinlääkäripäivystystä kaikille eläinlajeille sekä erikoispalveluja tuotantoeläimille. Toimimme Mäntsälässä osoitteessa Leissantie 41, 04920 Saarentaus.

Tuotantoeläinsairaalassa on aina soitettava päivystyspuhelimeen ennen sairaalaan tuloa. Päivystävä eläinlääkäri ei normaalisti ole paikalla, koska pääosa potilaista hoidetaan tiloilla. Tuotantoeläinsairaalan eläinlääkäri hoitaa päivystyksen aikana sekä alueen suureläimet, että pieneläimet. Hoito perustuu kiireellisyyteen, minkä takia hoitoa voi joutua joskus odottaa useamman tunnin.

Kiertävänä klinikkatoimintana hoidamme lähialueen maatilojen tuotantoeläinten sairastapaukset ja teemme terveydenhuollon tilakäyntejä navetoihin, sikaloihin, talleille sekä vuohi- ja lammastiloille, myös oman praktiikka-alueemme ulkopuolelle. Hevosia hoidamme sairaalassa myös poliklinikkakäynteinä. Lisääntymiseen liittyviä erityispalveluita on tarjolla kaikille kotieläimille.

Sairaalaosastollemme otetaan hoidettavaksi tuotantoeläimiä, pääasiassa nautoja ja pienmärehtijöitä. Sairaalassa hoidetaan myös esimerkiksi alpakoita, laamoja ja minisikoja. Klinikalla toimii myös laboratorio, jossa voidaan tehdä maito-, lanta- ja tavallisimmat verinäytetutkimukset.