HELSEED

Seeds shaped to resemble the logo of the University of Helsinki.

HELSEED on opiskelijoille suunnattu yrittäjyysohjelma, jonka tavoitteena on innostaa opiskelijoita kehittämään ideoitaan kohti startup-yritystä. Ohjelmaan sisältyy pitching-kilpailu, missä parhaiden liiketoimintasuunnitelmien tekijät pääsevät esittelemään ideoitaan tuomaristolle ja yleisölle. Lupaavimmille ideoille tarjotaan myös startupin alkuvaiheen rahoitusta. Ohjelman takana ovat Helsingin yliopiston ja Helsinki Think Company.

Lue tiedote: HELSEEDiin tuli yli 20 liiketoimintasuunnitelmaa

HELSEED-ohjelmassa opiskelijat työstävät ideastaan kirjallisen liiketoimintasuunnitelman, jonka hiomiseen he saavat tukea ja apua Helsinki Think Companyn tiimiltä. Helsingin yliopiston rahastojen edustajista koostuva tiimi arvioi liiketoimintasuunnitelmat ja antaa niistä palautetta. Parhaiden suunnitelmien tekijät kutsutaan esittämään ideansa suullisesti tuomaristolle ja yleisölle Tiedekulmaan 27 marraskuuta 2020. Lupaavimmille ideoille tarjotaan 10 000–50 000 euroa alkuvaiheen rahoitusta. Mahdollisen rahoituksen ehdoista sovitaan erikseen.

Ohjelmaan mukaan haluavat opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita työstämään ideaa ja esitystä Helsinki Think Companyn tiloihin niiden aukiollessa. Helsinki Think Company sijaitsee kaikilla Helsingin yliopiston kampuksilla. Koska koronavirusepidemia on sulkenut tiloja, tarkistathan aukiolot Helsinki Think Companyn verkkosivuilta.

The HELSEED startup guide (englanniksi)

Ohjelma käynnistyy 2.4.2020

Liiketoimintasuunnitelmat jätettävä viimeistään 30.9.2020 klo 23:59. 

Lokakuun 2020 aikana ohjelman tuomaristo arvioi liiketoimintasuunnitelmat ja antaa niistä palautetta.

HELSEED Pitch Showcase: 27.11.2020 kello 17-19 Tiedekulmassa.

 

Kevään työpajat järjestettiin zoom-palavereina, lisätietoja Helsinki Think Companyn Facebook-sivulla.

Keskiviikko 15.4. klo 17–20: Idean kirkastaminen
Torstai 23.4. klo 17–20: Liiketoimintasuunnitelman kasaaminen

Kesän 2020 aikana tukea liiketoimintasuunnitelman valmisteluun saa Helsinki Think Companystä (Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, 2. kerros)

Syksyn työpajat Helsinki Think Companyssa (Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, 2. kerros) 

Torstai 10.9. klo 17–20: Idean kirkastaminen
Tiistai 15.9. klo 17–20: Liiketoimintasuunnitelman kasaaminen

Lisätietoja työpajoista päivitetään Helsinki Think Companyn Facebook-sivulle.

 • Ohjelma on avoin kaikille 1-5 henkilön tiimeille, joissa on mukana ainakin yksi Helsingin yliopistossa läsnäoleva perustutkinto- tai jatko-opiskelija.
 • Liiketoimintasuunnitelma tulee lähettää pdf-tiedostona viimeistään 30.9.2020 klo 23:59 sähköpostiin helseed@helsinki.fi. Viestissä ja liiketoimintasuunnitelmassa tulee olla tiedot (nimi, sähköposti, puhelinnumero ja mahdollinen Helsingin yliopiston opiskelijanumero) kaikista tiimin jäsenistä. Yhteyshenkilön, joka lähettää liiketoimintasuunnitelman, tulee olla Helsingin yliopistossa läsnäoleva perustutkinto- tai jatko-opiskelija.
 • Liiketoimintasuunnitelma saa olla korkeintaan 10 sivua pitkä ja sen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
 • HELSEED-tiimi antaa kaikista lähetetyistä liiketoimintasuunnitelmista palautteen. Suunnitelmat arvioidaan seuraavin kriteerein: Ongelman merkittävyys, ratkaisu ja sen hyödyt suhteessa kilpailijoihin, liiketoimintamalli, toteutussuunnitelma sekä muut seikat.
 • Liiketoimintasuunnitelmien perusteella parhaat tiimit kutsutaan esittämään ideansa tuomaristolle ja yleisölle avoimessa tilaisuudessa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Olet tervetullut keskustakampuksen Think Companylle työstämään ideaa ja pitchiä. Tarjolla on työtiloja ja tukea Helsinki Think Companyn tiimiltä. Työtila on auki läpi kesän.

Marko Berg, Deputy Chief Investment Officer, University of Helsinki
marko.berg@helsinki.fi
puh. +358 41 534 9893

Rosa Salmivuori, CEO, Helsinki Think Company
rosa@thinkcompany.fi
puh. +358 41 527 1508

Voinko osallistua yksin? 

 • Voit osallistua yksin, mutta suosittelemme, että etsit tiimiisi toisenkin innokkaan osallistujan. Startup-yhtiön perustaminen yksin on raskasta.

Valmistun ennen syyskuuta. Voinko silti osallistua?

 • Jos olet liiketoimintasuunnitelman palautushetkellä Helsingin yliopiston läsnäoleva opiskelija, voit osallistua ohjelmaan.

Maksaako osallistuminen?

 • Ohjelma on osallistujille ilmainen.

Olen vaihto-opiskelija Helsingin yliopistolla. Voinko osallistua?

 • Jos olet liiketoimintasuunnitelman palautushetkellä Helsingin yliopiston läsnäoleva opiskelija, voit osallistua ohjelmaan. Huomaa, että yliopiston vastuullisen sijoittamisen periaatteiden mukaisesti yliopisto sijoittaa lähtökohtaisesti vain Suomeen rekisteröityihin startup-yhtiöihin.

Mitä välineitä tarvitsen osallistuakseni ohjelmaan?

 • Tarvitset liikeidean sekä intoa toteuttaa sen. Muilta osin ohjelmaan osallistuminen on hyvin vapaamuotoista.

Onko ohjelmassa ikärajaa?

 • Ohjelma ei katso osallistujan ikää.

Voinko osallistua ohjelmaan, vaikka en pääse työpajoihin?

 • Työpajoihin osallistuminen on vapaaehtoista, joskin suositeltavaa.

Miten Helsinki Think Company voi auttaa minua?

 • Helsinki Think Company järjestää HELSEED-ohjelman aikatauluun merkityt workshopit. Kun koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne väistyy, tarjoaa Think Company myös tiloja tiimeille ideoiden hiomiseen ja liiketoimintasuunnitelman kirjoittamiseen. Lisäksi Think Companyn kautta on mahdollista löytää hyviä sparrailumahdollisuuksia sekä muilta tiimeiltä että Think Companyn henkilökunnalta.

Minkälaisilla ideoilla voi osallistua ohjelmaan?

 • Mikä tahansa idea, josta voi kehittää startup-liiketoimintaa, soveltuu ohjelmaan. Vaikka startup-yhtiöt ovat usein teknologiaan suuntautuneita, olemme varmoja, että myös muunlaisista ideoista voi rakentaa menestyvän startup-yrityksen.