Aika: 3.9. klo 16-18
Paikka: Striimi

Valtiotieteellisen tiedekunnan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 75 vuotta. Tiedekunnan pitkää ja ansiokasta taivalta muistellaan juhlatilaisuudessa, joka striimataan Tiedekulmasta 3.9. klo 16-18.

Katso valtiotieteellisen tiedekunnan juhlatilaisuus striiminä täällä.

Lähetyksessä luvassa Valtaan ja vastavirtaan -historiateoksen julkistaminen, paneelikeskustelut loistavien panelistien ja juontajien siivittämänä sekä tietysti runsaasti tarinoita ja tunnelmakuvia valtsikan historian varrelta. Tilaisuuden kruunaa Valtsikan Speksin musiikkinumero. Tilaisuus on kokonaisuudessaan suomenkielinen.

Tutustu juhlavuoden verkkosivuihin.

Seuraa juhlavuotta valtiotieteellisen tiedekunnan Facebook-sivuilla sekä Twitterissä aihetunnisteilla #valtsika75 ja #SocSciHelsinki75

Aika: 9.9. klo 13–15
Paikka: Striimi

Opettajuus kannattaa! -tapahtumassa keskustellaan opettajuudesta ja opettajankoulutuksesta.

Mukana Tiedekulmassa keskustelemassa ovat muun muassa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja Opetusalan Ammattijärjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Tilaisuudessa julkistetaan ajankohtainen Suomessa tehty selvitys opettajankoulutuksen vetovoimasta.

Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopisto, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry.

Aika: 21.9. klo 17–18.30
Paikka: Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille

Toivotamme vastavalmistuneet alumnit tervetulleeksi Helsinki Alumni -yhteisöön rennon after work -tyyppisen tilaisuuden merkeissä.

Tilaisuus on mahdollisuus pysähtyä hetkeksi miettimään, miten valmistumisen jälkeen rakennat rohkeasti itsesi näköisen urapolun. Uusien alumnien illassa pääset sparrailemaan muiden kanssa ja kirkastamaan itsellesi mm. sitä, miten olla asiantuntija ja kehittää osaamista maailmassa, jossa osaamistarpeiden ennakointi ei ehkä olekaan helppoa. Saat ajattelun työkaluja siihen, miten tehdä kestäviä ja merkityksellisiä urapäätöksiä. Illan alustajana toimii alumni, uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara. 

Illan aikana voit myös tavata, jakaa kokemuksia ja verkostoitua muiden uransa alkuvaiheessa olevien alumnien kanssa.

Tapahtuma on täynnä. Ilmoittaudu Yliopistosta urapolulle -tapahtuman jonoon.

Aika: 24.9. klo 16–18
Paikka: Zoom

Miksi ihmiset eivät ymmärrä toisiaan? Kuinka voisimme oppia puhumaan ja kuuntelemaan paremmin? 

Syyskuussa Tiedekirjaklubin vieraana on venäjän kielen emeritusprofessori, tietokirjailija ja akateemisen maailman moniottelija Arto Mustajoki uudesta teoksestaan Väärinymmärryksiä

Kirjassaan Mustajoki auttaa tunnistamaan kieleen ja mieleen liittyviä kommunikaation sudenkuoppia ja erhetulkintojen mahdollisuuksia. Ihmisten välinen vuorovaikutus on perustava osa yhteiskuntaamme, ja epäonnistuminen siinä saattaa olla jopa maailman suurin ongelma. Väärinymmärrysten taustojen ymmärtäminen auttaakin selviämään arjen ja työn vuorovaikutustilanteissa paremmin. 

Tapahtuma on täynnä. Ilmoittaudu Tiedekirjaklubi: Arto Mustajoki -tapahtuman jonoon.

Lasse Leminen (Gaudeamus) haastattelee.

Helsingin yliopiston kustantamo Gaudeamuksen kanssa yhteistyössä järjestettävässä Tiedekirjaklubissa alumnit ja kirjailijat kohtaavat ajankohtaisten aiheiden ja avartavien keskusteluiden parissa.

Aika: 28.9. klo 17-18.30
Paikka: Striimilinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Helsinki Alumni Insight on tapahtumasarja, jossa intohimoiset vaikuttajat jakavat osaamistaan, kokemuksiaan ja näkemyksiään. Ajatuksiaan, joilla muutetaan asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa. Maailman parhaaksi.

Syyskuussa aivotutkija Katri Saarikivi johdattaa meidät uteliaisuuden, ällistyksen ja oppimisen pariin. Katria haastattelee toimittaja Jari Hanska. Yleisön on mahdollista lähettää Katrille kysymyksiä tilaisuuden aikana. 

Ilmoittaudu Helsinki Alumni Insight: Katri Saarikivi -tapahtumaan.

Aika: 30.9. klo 8.15–10
Paikka: Zoom

Minkälaisia odotuksia työelämän eri osapuolilla on itseohjautuvuuden suhteen? Entä miten se vaikuttaa työhyvinvointiin? Keskustelemme aiheesta alumniemme Miia Savaspuron (Millton Sparks) ja Hannakaisa Länsisalmi (Osuuspankki) kanssa.

Tapahtuma on täynnä. Ilmoittaudu Itseohjautuvuus ja työhyvinvointi -tapahtuman jonoon.

Think & Lead on ohjelma sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi, tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esihenkilönä. Ohjelman kautta pääset jakamaan omaa kokemustasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta sekä saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisen tutkimuksen ja yritysmaailman huipulta.

Paikkoja rajallinen määrä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Aika: 1.10. 15–16.30
Paikka: Zoom

Mitä yhteiskunnallinen ennakointi tarkoittaa työelämässä? Aiheeseen johdattaa alumni Jenna Lähdemäki-Pekkinen, joka tukee Sitran ennakointitiimissä siirtymistä yhteiskuntaan, jossa eletään hyvää elämää maapallon kantokyvyn rajoissa.

Tilaisuudessa mielenkiintoisen ja monimuotoisen työuran rakentanut Helsingin yliopiston alumni kertoo urapolustaan ja saat hyviä työelämävinkkejä. Illan aikana käydään myös vapaamuotoista keskustelua, jolloin sinulla on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja esittää sinua askarruttavia työnhakuun, urasuunnitelmiin ja työelämään liittyviä kysymyksiä.

Coach Café on suunnattu opintojen loppuvaiheen opiskelijoille tai työuran alussa oleville nuorille alumneille.

Ilmoittaudu lokakuun Coach Café: Tulevaisuuden työelämä tilaisuuteen.

Aika: 5.10. klo 17-19
Paikka: Zoom

Jokainen meistä käyttää rahaa. Miten aloitan sijoittamisen ja opin sijoittamaan rahani harkiten sekä arvojeni mukaisesti?

Jokainen on sijoittaja –illassa käymme läpi sitä, mitä sijoittamisen maailma pitää sisällään. Jokainen meistä käyttää rahaa. Jokainen meistä myös sijoittaa rahansa johonkin, tiedostetusta tai tiedostamatta. Kuinka pääsen sijoittamiseen kiinni ja opin sijoittamaan rahani harkiten sekä arvojeni mukaisesti?

Jokainen on sijoittaja –illassa sijoittamista, sen erilaisia muotoja ja mahdollisuuksia meille avaavat Helsingin yliopiston alumni, sijoittamisesta bloggaava Julia Thurén ja Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja Anders Ekholm. Illan aikana kuulet perusasiat sijoittamisesta ja sen eettisyydestä sekä tapaat muita asiasta innostuneita alumneja. Ilta perustuu jaettuun asiantuntemukseen ja yhdessä oppimiseen.

Ilmoittaudu Share & Learn: Jokainen on sijoittaja -verkkotapahtumaan

Aika: 5.11. klo 17-19
Paikka: Zoom linkki lähetetään ilmoittautuneille

Argumentointitaidot ovat osa arkipäiväämme, niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Kyse ei ole sen mystisemmästä asiasta kuin kyvystä esittää oma mielipiteensä ja tuoda esille itselle merkityksellisiä asioita. Meille kaikille on tärkeää saada oma äänemme kuuluviin. Puhujana insight specialist Paula Salo-Valjakka, Sailer Oy:sta.

Tapahtuma on täynnä. Ilmoittaudu jonoon Share & Learn - Argumentoi vakuuttavasti -tapahtumaan.

Aika: 19.11. klo 16:00-18
Paikka: Zoom

Teoksessaan Edelläkävijät historioitsija Charlotta Wolff avaa ovet suomalaisten suurkauppiaiden elämään 1800-luvun Viipurissa, Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Millaista oli sukujen elämä kolmessa sukupolvessa? Onnistuneita afäärejä, tanssiaisia ja purjehdusta? Kenties niitäkin, mutta ennen kaikkea porvariseliitti sopeutui uusiin tilanteisiin, menestyi liiketoiminnallaan ja edisti Suomen kehittymistä moderniksi yhteiskunnaksi ja itsenäiseksi oikeusvaltioksi.

Ilmoittaudu tapahtumaan Tiedekirjaklubi: Edelläkävijät

Aika: 24.11. klo 17-18.30
Paikka: Striimi, linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Helsinki Alumni Insight on tapahtumasarja, jossa intohimoiset vaikuttajat jakavat osaamistaan, kokemuksiaan ja näkemyksiään. Ajatuksiaan, joilla muutetaan asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa. Maailman parhaaksi.

KAHTIA REPEYTYNYT AMERIKKA

Tiistaina 24.11.2020 klo 17 - 18.30 lähetettävässä striimissä keskustellaan Yhdysvaltojen juuri pidettyjen presidentinvaalien vaikutuksista Suomeen ja Eurooppaan. Mitä Yhdysvalloille nyt tapahtuu, kun se on niin kahtiajakautunut? Alustuspuheenvuoron aiheesta pitää Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä. Hänen kanssaan aiheesta keskustelee viestinnän professori Anu Kantola. Keskustelua juontaa toimittaja Jari Hanska

Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä keskustelijoille striimin aikana. 

Ilmoittautuneille lähetetään linkki striimiin ennen tilaisuuden alkua. Striimiin pääset myös tästä.

Ilmoittaudu Helsinki Alumni Insightiin

Aika: 26.11. klo 8.15–10
Paikka: Zoom

Keskustelimme alumniemme Miira Heiniön (Työterveyslaitos) ja Asko Sartasen (Itä-Uudenmaan poliisilaitos) kanssa siitä, mitä on johtajuus ja sen merkitys kriisitilanteessa.

Think & Lead on ohjelma sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi, tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esihenkilönä. Ohjelman kautta pääset jakamaan omaa kokemustasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta sekä saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisen tutkimuksen ja yritysmaailman huipulta.