Kiinnostaako työ tai yhteistyö kestävyyshaasteita ratkovien startupien kanssa?

Oikeiden ihmisten löytäminen, joiden kanssa oppia ja joilta oppia, on olennainen osa startupin kehittämistä. Tähän tarpeeseen Viikissä järjestetään AgriFood and Circular Economy Mix&Match -tapahtuma 1.3.2023.

Jatkuva nopea oppiminen on tärkein menestystekijä startup -yrityksen rakentamisessa. Yleensä tiimeillä on alussa ydinymmärrys mahdollisesta ratkaisusta suureen ongelmaan, joka perustuu muutaman perustajajäsenen asiantuntemukseen. Tämän muuntaminen kasvuyritykseksi vaatii kuitenkin monenlaisia taitoja ja ammattiosaamista. Siksi oikeiden ihmisten löytäminen, joiden kanssa oppia ja joilta oppia, on olennainen osa startupin kehittämistä.

Kuulostaa helpolta, mutta ei ole sitä. Suurin este oikeanlaisten ihmisten löytämisessä on ajoitus. Koska aikaa ei ole yhtään hukattavaksi, tehokasta on etsiä esille potentiaalisia työntekijöitä, toimittajia ja muita yhteistyökumppaneita ennakkoon, jotta eteneminen on nopeata siinä vaiheessa kun neuvoteltu rahoitus putkahtaa pankkitilille. Toinen haaste startupeille sopivien henkilöiden tavoittamisessa on käytettävissä olevan ajan niukkuus, etenkin koskien uusia ihmisiä aloilta, joihin tiimin omat verkostot eivät vielä yllä.

Slushin ja kumppaneiden keskittyessä startup-yritysten ja sijoittajien yhdistämiseen, kysyntää on uusille tapahtumille, jotka yhdistävät startupit muihin tärkeisiin sidosryhmiin. Samaan aikaan monet ihmiset ovat kiinnostuneita työskentelemään kestävän kehityksen edelläkävijä-startupien kanssa, mutta ilman helppoja tapoja tutustua perustajiin.

"Ajattelimme, että tässähän on selvästi meidän tehtävämme”, sanoo Viikki Food Design Factory Manager Laura Forsman. Tuloksena on ensimmäinen Viikissä järjestettävä Mix&Match -tapahtuma, jonka Viikki Food Design Factory järjestää yhdessä Helsinki Incubators -tiimin kanssa. Lavalle nousee lähemmäs 20 kiinnostavaa startupia, joiden ratkaisut ovat osa maatalous- ja ruoka-alan kestävyysmurrosta ja/tai kiertotaloutta. Startupit ovat erilaisissa vaiheissa taivaltaan, ja hakevat tarpeisiinsa mm. eri osa-alueiden ammattilaisia riveihinsä, tutkimuskumppaneita, kesätyöntekijöitä, graduntekijöitä, toimittajia, hallituksen jäseniä ja mentoreita. Mukaan ilmoittautuneet yritykset etsivät laajalla skaalalla erilaista asiantuntemusta, mm. myynnin ja markkinoinnin, operaatioiden johtamisen, bio- ja elintarvikekemian, rahoituksen, kiertotalouden, tekniikan, tuotekehityksen, sekä datan ja analytiikan aloilta.

Viikki Mix&Match -tapahtuma on erityisesti sinulle, jos etsit…

  • alasi työmahdollisuuksia edelläkävijäyrityksessä
  • tutkimusyhteistyömahdollisuuksia innovatiivisten yritysten kanssa
  • kesätyöpaikkaa tai gradutyötä
  • pilotointipartnereita yrityksesi T&K&I -tarpeisiin

Takaraja ilmoittautumisille on 20.2.3023, jos paikkoja vielä vapaana.