Kaikilla yhdellätoista tiimillä seitsemästä maasta on sama tavoite: muuttaa lineaarinen ruokajärjestelmämme kiertotalouden avulla entistä kestävämmäksi. Mukaan valitut yritykset muuttavat ruokaketjumme ja käyvät aikamme kriittisten haasteiden kimppuun mm. vähentämällä jätettä, optimoimalla luonnonvarojen käyttöä ja luomalla kestäviä, suljetun kierron ruokajärjestelmiä:
muokkaa merellisten raaka-aineiden tuotantotapoja viljelemällä eläinplanktonia, luonnon superraaka-ainetta, teollisesti maalla käyttäen elintarviketeollisuuden nestemäisiä sivuvirtoja. hyödyntää kaakaohedelmän kuoren sisintä kerrosta (endokarppia) raaka-aineiden kestävyyttä uudelleen määrittelevällä patentoidulla innovaatiollaan. luo kestäviä raaka-aineita vieraslajisista ravuista ihmisten ja eläinten ruuaksi, edistän meriympäristön hyvinvointia. varmistavaa suosituimpien suklaaherkkujemme tulevaisuuden kehittämällä THIC™ uusiokäyttöteknologiaa, suklaan kaltaista ainesosaa, joka hyödyntää elintarviketuotannon sivuvirtoja. muuntaa vihannessadosta hukkaan menevät lehdet luonnon bio-tuotantolaitoksiksi, kehittäen ja eristäen niistä funtionaalisia ainesosia elintarvikkeisiin. mahdollistaa tehokkaan ja kannattavan ravinteiden kierrätyksen jätevedestä lannoitemarkkinoille. uudelleen määrittelee lemmikkiruuan maailman ensimmäisellä kestävällä ja hypoallergeenisella vaihtoehdolla naudanlihaproteiinille. tekee ylijäämäleivästä terveysvaikutteisia ruoka- ja juomatuotteita, uusiokäyttäen leipäjätettä ja muuntaen sen kannattavaksi ja kestäväksi ansaintamahdollisuudeksi. hyödyntää maatalous- ja elintarviketeollisuuden kiinteitä sivuvirtoja ja kiintoainekäymiseen perustuvaa teknologiaa tuottaakseen arvokkaita sienirihmastopohjaisia ainesosia eläinten rehuihin. mahdollistaa kestävän viljelyn turpeettomilla ja kookoskuiduttomilla kasvualustoilla, jotka on valmistettu paikallisesti kierrätetyistä materiaaleista ja auttavat kasveja menestymään haastavissa olosuhteissa. keskittyy kalastuksen sivutuotteiden hyödyntämiseen ja tuottaa arvokkaita funktionaalisia elintarvikkeita ja innovatiivisia ainesosia.
Nämä yritykset ovat aloittaneet matkansa EIT FAN:in Helsinki Hubissa ‘Circular Solutions for Food Systems’ -teemalla. Ohjelman aikana ne keskittyvät teknologiansa validointiin, asiantuntijamentorointiin ja ekosysteemiyhteistyöhön, tarkoituksenaan luoda kestävää tulevaisuutta kiertotalouden avulla.
Helsinki Hub -ohjelman toteuttaa
EIT FAN Helsinki Hubin toiminnan mahdollistavat yrityskumppaniemme