Hautomo- ja yrittäjyyspalvelut

Kumpulan kampuksella on tarjolla useita yrittäjyyttä ja ideointia tukevia palveluita. Yrittäjyydestä kiinnostuneille tutkijoille ja opiskelijoille on tarjolla tiloja, mentorointia, tapahtumia, verkostoitumista ja pidempiä kampuksen teemoihin ja osaamiseen kytkeytyviä esihautomo- ja hautomo-ohjelmia.
Hautomo-ohjelmat

Esihautomo ja hautomo-ohjelmat tarjoavat tukea muun muassa ideoiden muotoiluun ja niiden jatkojalostamiseen, kontaktien luomiseen, markkinan ja asiakkkaan ymmärtämiseen sekä muihin kysymyksiin, joita yrittäjyyttä aloitteleva opiskelija tai tutkija kohtaa yrittäjyyden alkutaipaleella. Ohjelmia järjestetään kaikilla Helsingin yliopiston kampuksilla.

Kumpulan kampuksella järjestetään kaksi ideointia ja yrittäjyyttä tukevaa ohjelmakokonaisuutta, jotka on kytketty kampuksen tutkimusteemoihin. Löydät kunkin hautomo-ohjelman tarkemmat tiedot niiden omilta sivuilta. 

Kumpulan esihautomo: Compass

Kumpulan esihautomo-ohjelma Compass keskittyy tekoälyyn, syväteknologiaan ja kestävyyteen. Esihautomo-ohjelma on tarkoitettu tiimeille ja yksilöille, joilla on teemaan soveltuva yritysidea. 6-8 viikkoa kestävän ohjelman aikana osallistujat työskentelevät oman ideansa parissa, osallistuvat työpajoihin, verkostoituvat ja saavat tukea ja mentorointia. Hakuajat ja tarkemmat tiedot löytyvät ohjelman nettisivuilta. 

Kumpulan hautomo: Nexus

Kumpulan hautomo-ohjelma Nexus keskittyy tekoälyyn, syväteknologiaan ja kestävyyteen. Hautomo-ohjelma on tarkoitettu pidemmällä oleville tiimeille. 6(+6) kuukautta kestävä ohjelma koostuu mentoroinnista ja työpajoista. Ohjelman aikana osallistujat työstävät ideaansa pitkäjänteisesti kohti yrityksen perustamista. Hakuajat ja tarkemmat tiedot löytyvät ohjelman nettisivuilta. 

Yrittäjyyspalvelut

Kampuksella on tarjolla jatkuvaa tukea yrittäjyyteen esimerkiksi tilojen, idean sparrauksen, verkostoitumismahdollisuuksien ja työpajojen muodossa. 

Kumpula Business Labs 

Kumpula Business Labs tarjoaa yrityksille ja niiden t&k-yksiköille runsaan ja monipuolisen tutkimuslaitevalikoiman sekä osaavan henkilökunnan kampuksen keskiössä. Startupeille se tarjoaa pääomiltaan kevyemmän tavan aloittaa yritystoimintaa. Lisätietoja löytyy Kumpula Business Labsin nettisivuilta. 

Helsinki Think Company 

Helsinki Think Company tarjoaa yhteistyöskentelytilan erilaisten projektien edistämistä ja työskentelyä varten, tukea muun muassa ideointiin ja liiketoimintasuunnitelman tekemiseen, yhteisön yrittäjyydestä kiinnostuneille sekä tapahtumatilan yrittäjyyteen ja työelämään liittyville tapahtumille. Toimipiste sijaitsee Exactumin kellarikerroksesta DK116-117. 

Maker Space

Kumpulan kampukselta löytyy oma Maker Space, jossa voi rakentaa pieniä prototyyppejä tai kokeilla kädentaitoja 3D-tulostuksen, kolvin ja erilaisten sähkötyökalujen ja muiden materiaalien avulla. Maker Space toimii Helsinki Think Companyn tiloissa.