Hautomo- ja yrittäjyyspalvelut

Keskustakampuksella on tarjolla ideointia, sosiaalisia innovaatioita ja yrittäjyyttä tukevia palveluita sekä yhteistyöskentelyyn soveltuvia tiloja. Aiheesta kiinnostuneille tutkijoille ja opiskelijoille järjestetään tapahtumia, mentorointia ja verkostoitumismahdollisuuksia sekä kampuksen teemoihin ja osaamiseen pohjautuvia esihautomo- ja hautomo-ohjelmia.
Hautomo-ohjelmat

Esihautomo ja hautomo-ohjelmat tarjoavat tukea muun muassa ideoiden muotoiluun ja niiden jatkojalostamiseen, kontaktien luomiseen, markkinan ja asiakkkaan ymmärtämiseen sekä muihin kysymyksiin, joita opiskelija tai tutkija kohtaa yrittäjyyden alkutaipaleella. Ohjelmia järjestetään kaikilla Helsingin yliopiston kampuksilla.

Keskustakampuksella järjestetään kaksi ideointia ja yrittäjyyttä tukevaa ohjelmakokonaisuutta, jotka on kytketty kampuksen tutkimusteemoihin. Löydät kunkin hautomo-ohjelman tarkemmat tiedot niiden omilta sivuilta. 

Keskustan esihautomo: Särö/Fracture

Keskustan esihautomo-ohjelma Särö/Fracture keskittyy sosiaalisiin innovaatioihin sekä yhteiskuntaan, koulutukseen, yhteisöihin tai oikeuteen liittyviin ideoihin. Esihautomo-ohjelma on tarkoitettu tiimeille ja yksilöille, joilla on teemaan soveltuva, jatkojalostettava idea. 6-9 viikkoa kestävän ohjelman aikana osallistujat työskentelevät oman ideansa parissa, osallistuvat työpajoihin, verkostoituvat ja saavat tukea ja mentorointia. Hakuajat ja tarkemmat tiedot löytyvät ohjelman nettisivuilta. 

Keskustan hautomo: Tremor

Keskustan hautomo-ohjelma Tremor panostaa sosiaalisiin innovaatioihin sekä yhteiskuntaan, koulutukseen, yhteisöihin tai oikeuteen liittyviin ideoihin. Hautomo-ohjelma on tarkoitettu tiimeille, jotka tarvitsevat pitkäjänteisempää tukea ja verkostoja. 6 (+6) kuukautta kestävä ohjelma koostuu pääosin mentoroinnista ja työpajoista. Ohjelman aikana osallistujat työstävät ideaansa kohti yrityksen perustamista tai muunlaisen toiminnan käynnistämistä. Hakuajat ja tarkemmat tiedot löytyvät ohjelman nettisivuilta. 

Yrittäjyyttä tukevat palvelut

Kampukselta löytyy tukea yrittäjyyteen ja omien ideoiden edistämiseen. Tarjolla on yrittäjyydestä kiinnostuneiden yhteisö, työpajoja ja yhteisöllinen yhteistyöskentelytila sekä verkostoitumismahdollisuuksia, ideoiden sparrausta ja konkreettisia yrittäjyyden työkaluja.  

Helsinki Think Company 

Helsinki Think Company tarjoaa yhteistyöskentelytilan erilaisten projektien edistämistä ja työskentelyä varten, yhteisön yrittäjämäisestä tekemisestä kiinnostuneille sekä tukea ideointiin, yrittäjyyden eri vaiheisiin ja liiketoimintasuunnitelman tekemiseen. Keskustan toimipiste sijaitsee Tiedekulman toisessa kerroksessa.