Yliopistonlehtorin uramalli
Helsingin yliopisto mahdollistaa tutkijoille urapolun yliopistonlehtoreina. Urapolulla voi työskennellä yliopistonlehtorina, vanhempana yliopistonlehtorina, kliinisenä opettajana tai vanhempana kliinisenä opettajana. Myös eteneminen professorin tai apulaisprofessorin tehtävään on mahdollista.
Yliopistonlehtorin tehtävät

Helsingin yliopiston uramallissa yliopistonlehtorit tai kliiniset opettajat ovat vanhempia tutkijoita, jotka työskentelevät itsenäisesti omalla tieteenalallaan. Heidän työtehtävänsä voivat painottua opetukseen tai tutkimukseen.

Yliopistonlehtoreiden urakehitystä tuetaan kannustamalla heitä hakemaan apulaisprofessorin tai professorin tehtäviä. Osana työtehtäviä mahdollistetaan myös tutkimusintensiiviset jaksot.

Yliopistonlehtorin rekrytointi

Yliopistonlehtorin ja kliinisen opettajan tehtävät ovat avoimessa, pääsääntöisesti kansainvälisessä haussa. Rekrytointiprosessi sisältää hakijoiden arvioinnin, haastattelun ja opetusnäytteen.

Vanhemman yliopistonlehtorin tai kliinisen opettajan tehtävään voi edetä vain sisäisen arviointiprosessin kautta. Hakukäytännöt vaihtelevat tiedekunnittain.

 

Etsitkö näitä?