Uusien professorien juhlaluennot
Helsingin yliopiston professorit pitävät uudessa tehtävässään aina tervetuliaisluennon. Juhlaluennot järjestetään kahdesti lukuvuodessa lähellä kunkin lukukauden loppua.

Tulevat luennot

Helsingin yliopiston 16 uutta professoria pitävät juhlaluentonsa keskiviikkona 25.5.2022 yliopiston päärakennuksessa (Unioninkatu 34) klo 14 alkaen. Luennot ovat kaikille avoimia, yleistajuisia johdatuksia professorien omaan tieteenalaan ja ajankohtaisiin tutkimuskysymyksiin. 20 minuutin pituiset luennot pidetään päärakennuksen neljässä salissa ja yleisö voi vaihtaa saleja taukojen aikana.

Kaikille avoin tervetuliaisjuhla alkaa klo 16.30 juhlasalissa. Tervetuliaisjuhlan ohjelmassa on kansleri Kaarle Hämerin avauspuhe, molekulaarisen farmakologian professori Tomi Rantamäen juhlaluento otsikolla "Saadaanko nukutusaineista ja unesta apua masennukseen?", yliopiston uusien professorien esittely sekä musiikkiesityksiä. 

Tervetuloa!

OHJELMA 25.5.2022

Runeberg-sali (Päärakennus, 2. kerros)

Sali U3032 (Päärakennus, 3. kerros)

Sali U4072 (Päärakennus, 4. kerros)

Sali U4075 (Päärakennus, 4. kerros)

TERVETULIAISJUHLA
klo 16.30 Juhlasali (Päärakennus, 2. kerros)

Juhlan jälkeen vastaanotto päärakennuksen toisessa kerroksessa. Tilaisuudessa tarjoilua.
Esteetön sisäänkäynti rakennuksen sisäpihalta porttikongin kautta osoitteesta Yliopistonkatu 2

Uusiin professoreihin ja heidän tekemäänsä tutkimukseen voi tutustua alla olevien esittelyiden kautta. Jokaisen professorin lyhyt esittelyvideo on katsottavissa myös Helsingin yliopiston YouTube-kanavalla. Videot on tekstitetty videolla puhutun kielen lisäksi myös englanniksi tai suomeksi.

Lisätietoa: helsinkiunievents@helsinki.fi

Keväällä 2022 luennoivat professorit
Uusien professorien viikko

Koronavirustilanteen vuoksi juhlaluentoja on järjestetty myös virtuaalitapahtuma Uusien professorien viikkona. Syksyn 2020 ja kevään 2021 uusien professorien videoidut juhlaluennot ovat katsottavissa Helsingin yliopiston YouTube-kanavalla. Kevään 2021 Uusien professorien viikko oli osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa.

Keväällä 2021 luennoineet professorit
Pukukoodi

Uusista professoreista miehet pukeutuvat frakkiin (mustat liivit ja valkea solmuke) ja naiset mustaan pukuun pitkillä hihoilla. Papit voivat käyttää papin pukua. Ulkomailla väitelleet voivat käyttää väitösyliopistonsa tohtorinasua. Uusilla professoreilla on mukanaan tohtorinhattu. Sisääntulokulkueeseen osallistuvat pukeutuvat tummaan pukuun. Myös muiden vieraiden toivotaan ottamaan huomioon tilaisuuden luonteen.

Lisätietoa: helsinkiunievents@helsinki.fi