Uusien professorien juhlaluennot

Helsingin yliopiston professorit pitävät uudessa tehtävässään aina tervetuliaisluennon. Juhlaluennot järjestetään kahdesti lukuvuodessa lähellä kunkin lukukauden loppua.
Tulevat luennot

Helsingin yliopiston uusien professorien juhlaluennot järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 29.5.2024 yliopiston päärakennuksella (os. Aleksanterinkatu 5) klo 14 alkaen. Luennot ovat yleistajuisia johdatuksia professorien omaan tieteenalaan ja ajankohtaisiin tutkimuskysymyksiin. Luentopäivän jälkeen yleisö on tervetullut osallistumaan myös yliopiston juhlasalissa pidettävään tervetuliaisjuhlan, jossa yksi uusista professoreista pitää oman juhlaluentonsa. Luentopäivän tarkempi ohjelma julkaistaan tällä sivulla myöhemmin keväällä. 

Lisätiedot tapahtumasta: helsinkiunievents@helsinki.fi

Pukukoodi

Uusista professoreista miehet pukeutuvat frakkiin (mustat liivit ja valkea solmuke) ja naiset mustaan pukuun pitkillä hihoilla. Papit voivat käyttää papin pukua. Ulkomailla väitelleet voivat käyttää väitösyliopistonsa tohtorinasua. Uusilla professoreilla on mukanaan tohtorinhattu. Sisääntulokulkueeseen osallistuvat pukeutuvat tummaan pukuun. Juhlayleisön pukukoodi on tumma puku ilman tohtorinhattua.

Pukukoodi koskee vain kello 16.30 alkavaa tervetuliaisjuhlaa. Juhlaluentoja voi tulla kuuntelemaan siisteissä arkivaatteissa.