Uusien professorien juhlaluennot
Helsingin yliopiston professorit pitävät uudessa tehtävässään aina tervetuliaisluennon. Juhlaluennot järjestetään kahdesti lukuvuodessa lähellä kunkin lukukauden loppua.

Tulevat luennot

Helsingin yliopiston 22 uutta professoria pitävät juhlaluentonsa keskiviikkona 7.12.2022 yliopiston päärakennuksessa (Unioninkatu 34) klo 14 alkaen. Luennot ovat yleistajuisia johdatuksia professorien omaan tieteenalaan ja ajankohtaisiin tutkimuskysymyksiin.  Juhlaluentojen jälkeen yliopiston juhlasalissa järjestettävän tervehdysjuhlan ohjelmassa on kansleri Kaarle Hämerin tervehdyspuhe, uusien professorien esittelyt, musiikkiesityksiä sekä lisäksi yksi uusista professoreista pitää juhlassa oman juhlaluentonsa. Luentopäivän tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Juhlaluennot ja juhlasalin tilaisuus ovat kaikille avoimia, tervetuloa!

 

Uusiin professoreihin ja heidän tekemäänsä tutkimukseen voi tutustua alla olevien esittelyiden kautta. Jokaisen professorin lyhyt esittelyvideo on katsottavissa myös Helsingin yliopiston YouTube-kanavalla.

Tutustu Helsingin yliopiston uusiin professoreihin
Uusien professorien viikko

Koronavirustilanteen vuoksi juhlaluentoja on järjestetty myös virtuaalitapahtuma Uusien professorien viikkona. Syksyn 2020 ja kevään 2021 uusien professorien videoidut juhlaluennot ovat katsottavissa Helsingin yliopiston YouTube-kanavalla. Kevään 2021 Uusien professorien viikko oli osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa.

Pukukoodi

Uusista professoreista miehet pukeutuvat frakkiin (mustat liivit ja valkea solmuke) ja naiset mustaan pukuun pitkillä hihoilla. Papit voivat käyttää papin pukua. Ulkomailla väitelleet voivat käyttää väitösyliopistonsa tohtorinasua. Uusilla professoreilla on mukanaan tohtorinhattu. Sisääntulokulkueeseen osallistuvat pukeutuvat tummaan pukuun. Myös muiden vieraiden toivotaan ottamaan huomioon tilaisuuden luonteen.

Lisätietoa: helsinkiunievents@helsinki.fi