Ohjeita kurssinjohtajille

Täältä löydät yleisiä ohjeita, kun suunnittelet kursssia Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla.

Kurssinjohtajalla on aina päävastuu kurssilaisista. Kurssinjohtajan on hyvä tutustua myös kurssilaisten ohjeisiin. Huomioithan, että asemalta ei voi lainata henkilökohtaisia varusteita, kuten sadevaatteita tai kumisaappaita.
Elektroninen kurssilomake

Täytä kurssilomakkeeseen tiedot kurssista, tarvittavista tiloista ja välineistä sekä osallistujista hyvissä ajoin etukäteen, viimeistään kuukausi ennen kurssia. Näin varmistat resurssien, tilojen ja ruokapalveluiden saatavuuden. Tarvittaessa lomaketta on mahdollista täydentää myöhemmin sähköpostiin saapuvan vahvistuslinkin kautta. Jos sinulla on ongelmia kurssilomakkeen täyttämisessä, ota yhteys aseman toimistoon.

Tilat ja resurssit

Kursseilla on mahdollisuus käyttää veneitä, kenttävälineitä, laboratoriotilaa ja tarvikkeita, akvaariohuoneita ja työtiloja tietyin ehdoin. Tilojen ja resurssien käyttö tulee varata hyvissä ajoin etukäteen ja niiden käyttö on maksullista. Kurssilomakkeella varatut tilat ja resurssit vahvistetaan aina aseman puolesta, kun lomake on vastaanotettu asemalla.

Luentotilat

Asemalla on kaksi luentosalia (luentosali 1 ja luentosali 2). Luentosalit ovat 40-50 henkilölle. Mikroskooppien käyttö on mahdollista ensisijaisesti luentosalissa 1. Opiskelija-asuntolassa on takkahuone, joka soveltuu luentojen ja tapahtumien pitämiseen noin 40 henkilölle.

Laboratorio

Laboratoriotilojen, resurssien ja mikroskooppien käyttö on maksullista ja se varataan kurssilomakkeella. Laboratorioanalyyseille pyydämme käyttämään lisäksi erillistä laboratorion tilauslomaketta. Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa aseman laboratoriopäällikkö.

Veneet

Moottoriveneiden käyttö on maksullista ja siitä tulee sopia etukäteen aseman teknisen henkilökunnan kanssa. Pienempien moottoriveneiden käyttö edellyttää, että jokaisessa veneessä on aseman veneperehdytykseen osallistunut ja aseman veneluvan hyväksytysti suorittanut kapteeni. Myös kurssille osallistuvat voivat toimia kapteenina edellä mainituin ehdoin. Rekisteröityneet veneluvanhaltijat voivat varata aseman moottoriveneitä itsenäisesti aseman venevarauskalenterin kautta.

Soutuveneiden varaukset tehdään elektronisen kurssilomakkeen kautta.

Lue lisää aseman veneistä alla olevan linkin kautta.

Majoitus

Majoitus ja ruokailu kurssilaisille ja kurssinjohtajille varataan lähetetyn kurssilomakkeen mukaan. Kurssinjohtaja on vastuussa lomakkeen lähettämisestä hyvissä ajoin. Ruokavaliot ja allergiat tulee ilmoittaa keittiölle viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoitathan myös etukäteen jos joku oppilasta ei osallistu ruokailuihin.Täysihoito voidaan laskuttaa kurssin johtajalta ja kurssin opettajilta (laskutustiedot ja ehdot saat toimistosta). Kurssilaiset maksavat majoitus- ja ruokailukulut toimistoon toimiston aukioloaikojen puitteissa.

HUOM! Ovikoodi ja tieto, mistä avaimet löytyvät lähetetään etukäteen kurssilaisille, jotka saapuvat toimiston aukioloaikojen ulkopuolella.

 

Julkiset palvelut

Tvärminnen eläintieteellinen asema sijaitsee n. 17 km päässä Hangosta ja n. 30 km päässä Tammisaaresta. Lähimmät kaupat ja julkiset palvelut sijaitsevat Hangossa. Julkista liikennettä asemalta ei kulje, lähin juna tai bussi tulee Lappohjaan, n. 14 km päähän asemalta.

Luonnonsuojelualue

Tvärminnen eläintieteellistä asemaa ympäröivät alueet, mukaan lukien saaret, ovat luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettua luonnonsuojelualuetta. Alueelta ei saa ilman lupaa kerätä materiaalia, marjoja, kasveja tai eläimiä, myös kalastus on kielletty. Aseman alueella tulee liikkua merkittyjä reittejä, teitä ja polkuja pitkin. Maihinnousu saariin on luvanvaraista ja sallittu vain tutkimustarkoituksessa.

Tervetuloa Tvärminneen!