Ohjeita kurssilaisille

Tältä sivulta löydät yleisiä ohjeita koskien kursseja Tvärminnessä. Ensisijaisesti kurssikohtaisia ohjeita antaa aina kurssinjohtaja ja vastuuopettaja.
Varusteet

Kurssikohtaisista varusteista ohjeistaa aina kurssinjohtaja. Huomioithan, että asemalta ei voi ostaa saksia, eikä pinsettejä, eikä lainata henkilökohtaisia varusteita, kuten sadevaatteita tai kumisaappaita. Varaudu aina vaihtelevaan säähän omilla varusteilla, erityisesti tullessasi kenttäkurssille, jolla työskennellään ulkona.

Majoitus

Kurssilaiset majoittuvat oppilasasuntolaan kahden hengen huoneisiin. Avaimet ja ovikoodin voi noutaa vastaanotosta päärakennuksesta, auki arkisin klo. 9-15. Aseman ovet ovat iltaisin lukossa, joten jos saavut illalla, varmistathan, että saat ovikoodin ja tiedon avainten sijainnista kurssinjohtajalta etukäteen.

Kurssilaiset voivat tuoda omat liinavaatteet ja pyyhkeet mukanaan, makuupussien käyttö ei ole sallittua. Kaikissa asuntoloissa on majoittujien käyttöön tarkoitetut, perusvälinein varustellut keittiöt. Asuntoloihin ei valitettavasti voi ottaa lemmikkieläimiä. Arkipäivinä huone tulee tyhjentää ja avain palauttaa vastaanottoon klo. 10:00 mennessä. Viikonloppuisin ei ole virallista check-out aikaa ja avain palautetaan vastaanoton edessä olevaan postilaatikkoon ennen lähtöä.

Täysihoito

Täysihoitoon sisältyy majoituksen lisäksi kolme ateriaa päivässä; aamiainen, lounas ja päivällinen. Ilmoitathan kurssinjohtajalle ajoissa mahdolliset erityisruokavaliot, tai jos et aio osallistua ruokailuihin asemalla. Aseman keittiö tarvitsee tiedon erityisruokavalioista viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia.

Sauna

Tvärminnen sauna lämpiää keskiviikkoisin ja lauantaisin. Sauna kuuluu täysihoitoon ja saunan voi halutessaan varata myös yksityiskäyttöön.

Maksut

Kurssimaksu maksetaan vastaanottoon, joka on auki arkisin klo. 9-15. Maksettaessa tulee esittää opiskelijakortti.

Ilmoitathan kurssinjohtajalle ja asemalle peruutuksista mahdollisimman pian. Ilmoittamatta jätetyistä peruutuksista veloitetaan yhden päivän täysihoitomaksu.

 

 

Julkiset palvelut

Tvärminnen eläintieteellinen asema sijaitsee n. 17 km päässä Hangosta ja n. 30 km päässä Tammisaaresta. Lähimmät kaupat ja julkiset palvelut sijaitsevat Hangossa. Julkista liikennettä asemalta ei kulje, lähin juna tai bussi tulee Lappohjaan n. 14 km asemalta.

Luonnonsuojelualue

Huomioithan, että Tvärminnen eläintieteellistä asemaa ympäröivät alueet, mukaan lukien saaret, ovat luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettua luonnonsuojelualuetta. Alueelta ei saa ilman lupaa kerätä materiaalia, ei kasveja eikä eläimiä, myös kalastus on kielletty. Aseman alueella tulee liikkua polkuja pitkin. Maihinnousu saariin ei ole sallittua.

Tervetuloa Tvärminneen!