Tutkimusinfrastruktuuri

Lammin biologinen asema ja sen ympäristö tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia boreaalisten vesistöjen ja metsävyöhykkeen tutkimukseen. Tutkimushalli, ulkoaitaukset ja laboratoriot ovat avoinna tutkijoille, tutkimusryhmille ja opettajille. Moottoriajoneuvojen käyttö tutkimustoiminnassa on mahdollista voimassa olevan hinnaston mukaisesti.
Kalankasvatushalli

Tutkimushallissa on 12 suurta muoviallasta, joiden tilavuus on 4200 litraa ja halkaisija 2,8 metriä. Lisäksi hallissa on 20 pienempää allasta, joiden tilavuus on 400 litraa ja halkaisija yhden metrin. Altaisiin voidaan ottaa vettä joko Pääjärvestä tai kaivosta. Tutkimushallin valaistus on säädettävissä, ja huonelämpötilaa voidaan laskea noin 16 asteeseen.

Laboratorio ja mikroskoopit

Laboratoriotiloissa suoritetaan vesianalyysejä sekä ekologian ja ympäristöbiologian analyysejä. Palvelut, työskentelytilat ja laitteet ovat avoinna tutkijoille, tutkimusryhmille ja opettajille. Lisäksi on erilliset tilat näytteiden prosessoinnille ja mikroskopoinnille. Laboratorion palvelut ovat pääasiassa saatavilla tilaustyönä, ja tutkimusteknikot voivat myös sovittaessa noutaa näytteet.

Tutkimushalli ja ulkoaitaukset

Tutkimushallissa on huoneita, joissa lämpötila on säädettävissä erikseen. Tällä hetkellä siellä toteutetaan lintu-, perhonen- ja lohitutkimuksia. Lisäksi tutkimushallissa on työtiloja, kasvatuskammioita ja tiloja näytteiden prosessointiin.

Ulkoaitauksia parannetaan parhaillaan.

Tilat ja kulkuneuvot

Aseman tutkimusinfrastruktuuria voi hyödyntää monipuolisesti erilaisissa tutkimusprojekteissa. Tavanomaisten tutkimusvälineiden, kuten laboratoriotilojen, mikroskooppien, uunien, vaakojen jne., käyttö on mahdollista tutkimusinframaksua vastaan.

Lammin biologisen aseman moottoriajoneuvoja voi käyttää tutkimustoimintaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Valikoimaan kuuluu mm. autoja, minibusseja, veneitä ja moottorikelkka.

Sääasema

Ilmatieteen laitoksen sääasema on Lammin biologisella asemalla, ja sen sijaintitiedot löydät hakusanoilla "Hämeenlinna, Lammi, Pappila", jotta voit seurata aseman reaaliaikaisia säätietoja. Lisäksi Ilmatieteen laitoksen Havaintojen latauspalvelusta on mahdollista hakea Lammin Pappilan säätietoja aina vuodesta 1963 lähtien. Tämä tarjoaa kattavan näkymän alueen säähavaintoihin pitkältä aikaväliltä.

Monimet kamerat

Lammin biologisella asemalla toimii kuusi Monimet-kameraa, jotka tallentavat kuvan samassa pisteessä puolen tunnin välein. Aineistoa on kerätty vuodesta 2013 lähtien.

Kaikki kuvat ovat vapaasti saatavilla oheisen linkin kautta. Kaksi kameraa keskittyy maisemakuviin, kaksi kameraa tarkastelee koivun latvustoa, joista toinen on infrapunakamera. Lisäksi kaksi kameraa suuntautuu puusta maata kohti, joista toinen on myös infrapunakamera.

Samasta linkistä löytyvät myös muut Suomessa toimivien Monimet-kameroiden ottamat kuvat. Monimet-verkosto on Ilmatieteen laitoksen, Metlan, Syken ja Helsingin yliopiston ylläpitämä.

Wild Animal Phenotyping (WildAP)

Wild Animal Phenotyping (WildAP) tarjoaa tutkijoille mahdollisuuksia hankkia luonnonvaraisten eläinten tutkimukseen tarkoitettua tutkimusvälineistöä, erityisosaamista, palveluita ja koulutusta. WildAP:n tarkoituksena on tarjota tutkijoille resursseja eläinten morfologisiin mittauksiin, sekä etologisiin, akustisiin, fysiologisiin, sekä eläinten hyvinvoinnin tutkimuksiin.

Palveluihin voi paremmin tutustua WildAP:n verkkosivuilla. Tällä hetkellä WildAP toimii Helsingin yliopiston Viikin kampuksella ja Lammin biologisella asemalla.