Vapaa-aika

Tutkimusasemamme tarjoaa erinomaiset puitteet myös vapaa-ajan viettoon.

Retkeile luonnossa tai harrasta kesä- ja talvilajeja aseman ympäristössä. Lammilta löytyy tekemistä koko perheelle!

Luonto

Luonto- ja tiedepolut

Asemalla on 1,8 kilometriä pitkä luontopolku ja 2,0 kilometriä pitkä tiedepolku, jotka mutkittelevat aseman alueen metsien läpi.

Evon retkeilyalue

20 kilometria pohjoiseen Lammin biologisesta asemasta sijaitseva Evon retkeilyalue on Etelä-Suomen laajin yhtenäinen metsäalue. Evon alue sopii retkeilyyn, hiihtämiseen ja luonnon tarkkailuun ja on ehdottomasti vierailun arvoinen!

Lammin tutkimusasema omistaa Evolta pienen ja vaatimattoman vuokramökin. Mökissä ei ole juoksevaa vettä eikä sähköä, mutta se sopii mainiosti Evon kauneuden ja rauhan kokemiseen. Mökissä on myös sauna.

Lamminjärven suoalue ja jyrkänne

Lamminjärvi-Halila Natura 2000 -alue sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Lammin biologisesta asemasta ja on vierailun arvoinen. Se soveltyy hyvin lintujen bongaukseen (pyydä Johnilta lainaan kaukoputkea) ja näköala jyrkänteen päältä on hyvin kaunis.

Suurisuo

400 hehtaarin kokoinen Suurisuo on lähes koskemattomassa tilassa. Retki Suurisuolle vie aikaa puoli päivää tai kokonaisen päivän. Suolle pääsee pyörällä tai autolla (ajo-ohjeet). Suomalaiset suot ovat äärimmäisen kauniita paikkoja, mutta harmillisen usein ne jäävät vähäiselle huomiolle.

Harrastusmahdollisuudet

Pyöräily

Asemalla on 11 polkupyörää, joita vierailijat voivat lainata. Kysy henkilökunnalta pyörien lukkokoodeja ja pyöräilykypäröitä.

Kalastus

Kalastusluvista saat tarkempaa tietoa täältä.

Lenkkeily

Kartta aseman asukkaiden suosimasta kävely-/lenkkeilyreitistä.

Melominen ja soutaminen

Aseman soutuveneitä ja kanootteja saa käyttää vapaasti vapaa-ajalla. Kysy pelastusliivejä, avaimia ja soutuveneen saatavuutta Leenalta, Johnilta tai Tiinalta.

Hiihtäminen

Lammin kirkonkylän lähellä on valaistuja hiihtolatuja. Aseman lähistölle ladut tehdään helmikuun toiseksi viimeisellä viikolla. Kun Pääjärvi on jäätynyt ja jääolosuhteet sen sallivat, jäällä hiihtäminen on myös mukavaa puuhaa. Lammin biologisella asemalla on joitakin suksipareja, joita voi lainata. Kysy lisää Johnilta.

Pelit ja muu ajanvietto

Lentopallo

Lentopallokenttä löytyy opiskelija-asuntolan takaa.

Frisbeegolf

Asemalla on neljä frisbeegolf -maalia ja kiekkoa. Yleensä ne löytyvät opiskelija-asuntolan pyörävarastosta.

Mölkky

Mölkky on hauska peli kaikenikäisille. Aseman peli on varastoituna vajaan opiskelija-asuntolan pyörävaraston vieressä.

Karaoke

Karaokelaite löytyy opiskelija-asuntolan takkahuoneesta.

Pöytätennis

Pöytätennispöytä sijaitsee Herralan asuntolan kellarikerroksessa. Muistathan laittaa sen takaisin paikoilleen jokaisen käyttökerran jälkeen. Herralasta pitäisi löytyä myös pallot ja mailat, mutta kysy Johnilta, jos tarvitset uuden pallon.