Majoitus

Vastikään remontoituihin asuntoloihimme mahtuu 150 henkeä. Majoittumisvaihtoehdot vaihtelevat yksinkertaisesta kahden hengen huoneesta (omalla pesualtaalla) asuntoihin, joissa on kaksi makuuhuonetta ja perhehuone.

Opiskelija-asuntola on asuntoloista suurin, sinne voi majoittua 100 henkeä. Opiskelija-asuntolassa on suuri yhteinen oleskeluhuone, kaksi keittiötä, takka ja kaksi saunaa.

Kahteen pienempään asuntolaan, Piikalaan ja Herralaan, majoittuu yleensä pitkäaikaisimmat vieraamme, opettajat ja seminaarien järjestäjät. Kummassakin asuntolassa on keittiö ja yhteistila. Piikalassa on myös sauna.

Pyykinpesukoneet ja kuivaajat sijaitsevat Piikalassa. Saat ne käyttöösi pientä maksua vastaan.

Vieraat saavat käyttöönsä vuodevaatteet ja pyyhkeet, mutta jos haluat säästää majoittumisen hinnassa, voit tuoda omat mukanasi. Huomioi kuitenkin, että aseman sängyissä ei saa käyttää makuupusseja.

Lemmikit

Lemmikkieläinten tuominen opiskelija-asuntolaan ei ole sal­littua. Asemalla on kuitenkin kaksi lemmikkihuonetta. Varmista ajoissa, että lemmikkihuone on vapaana, jos haluat ottaa lemmikkisi mukaan.

Asema omistaa Evolla sijaitsevan pienen ja idyllisen mökin, joka tarjoaa ihanteellisen mahdollisuuden nauttia Evon luonnon kauneudesta ja seesteisyydestä.

Varustus: Mökissä on sauna, muttei vettä tai sähköjä.

Mökkiä voi vuokrata ja se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kenttätyöskentelyn tukikohdaksi Evolla.

Varaa majoitus ottamalla yhteyttä toimistoomme.

Majoitusta varatessasi:

  • Ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiasi ja erityisruokavaliosi.
  • Ilmoita, jos tuot omat petivaatteesi. Muussa tapauksessa asema tarjoaa tyynyliinan, alus- ja pussilakanan sekä pyyhkeen ja veloittaa niistä pienen hinnan.

Voit varata majoituksen yhden tai kahden hengen huoneeseen omalla kylpyhuoneella tai ilman. Myös muutama suurempi perhehuone on tarjolla.

Jos olet varannut huoneen pitkäksi aikaa, esimerkiksi koko kesäksi, on tärkeää, että kerrot meille, jos olet poissa asemalta. Asuntolatilojen rajallisen määrän vuoksi voimme joutua varastoimaan tavarasi muualle poissaolosi ajaksi. Kun olet poissa, voit käyttää Herralan kellarikerroksessa sijaitsevia varastokaappeja tavaroidesi säilömiseen.

Majoituksen maksaminen

Majoituksen voit maksaa toimistossamme. Maksaa voi käteisellä tai kortilla.

Vieraasi ovat tervetulleita asemalle! Ilmoita kuitenkin toimistoon etukäteen heidän saapumisestaan. Vierailijoiden tulee rekisteröityä ja maksaa majoittumisestaan asemalla olessaan.

Saat käyttöösi ovikoodin, jonka avulla pääset päärakennukseen, opiskelija-asuntolaan ja saunaan. Jos tarvitset pääsyn laboratorioon tai varustehuoneeseen, pyydä koodeja aseman henkilöstöltä.

Jos lukitset itsesi ulos huoneestasi toimistoajan ulkopuolella, soita numeroon 050 565 8453. Oven avaamisesta peritään maksu.

TÄRKEÄÄ! Käytä ainoastaan aseman pääovea toimistoaikojen ulkopuolella. Muiden ovien käyttäminen laukaisee hälytyksen. Hälytys laukeaa myös silloin, kun pääoven jättää auki pitkäksi aikaa. Muista myös sulkea ikkunat, kun lähdet iltaisin pois rakennuksesta.

Aseman ja sataman välisellä tiellä on portti. Portti on lukittu toimistoaikojen ulkopuolella. Jos sinun tulee päästä alueelle toimistoajan ulkopuolella, pyydä aseman henkilöstöltä avain.

Kirjautuminen tietokoneille

Kaikki vieraat voivat käyttää aseman tietokoneita. Kirjautumiseen tarvitset Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen tai vierailijatunnuksen (katso käyttäjätunnus ja salasana tietokoneen vierestä).

Tulostaminen

Jos sinulla on Helsingin yliopiston kopiokortti, pystyt tulostamaan valitsemalla Siperiankuusi-nimisen printterin tietokoneen printtausvalikosta ja seuraamalla tietokoneen vieressä olevia ohjeita.  Tulostimet sijaitsevat päärakennuksen yläkerrassa kirjastossa ja alakerrassa toimiston vieressä.

Vieraat voivat tulostaa myös tietokoneella, joka sijaitsee päärakennuksen aulassa.

Langaton verkko

Asemalla on langaton verkko. Voit kirjautua verkkoon, joko Helsingin yliopiston HupNetin tai Eduroamin kautta. Vieraat muista suomalaisista korkeakouluista kuin Helsingin yliopistosta, voivat käyttää HupNettiä HAKA-kirjautumisen kautta. Vieraat ulkomaisista yliopistoista voivat käyttää verkkoa yleensä Eduroamin kautta.

Jos et pääse kirjautumaan HupNetiin tai Eduroamiin, voit saada väliaikaisen tilin. Ota tällöin yhteyttä koordinaattori John Loehriin.