Majoitus

Lammilla on useita majoitusvaihtoehtoja ja palveluja majoittujille.

Lue lisää majoitusvaihtoehdoista, ovikoodeista, hälyttimistä ja wifistä.

Asuntolat

Vastikään remontoituihin asuntoloihimme mahtuu 150 henkeä. Majoittumisvaihtoehdot vaihtelevat yksinkertaisesta kahden hengen huoneesta (omalla pesualtaalla) asuntoihin, joissa on kaksi makuuhuonetta ja olohuone.

Opiskelija-asuntola on asuntoloista suurin, sinne voi majoittua 92 henkeä. Opiskelija-asuntolassa on suuri yhteinen oleskeluhuone, kaksi keittiötä, takka ja kaksi saunaa.

Kahteen pienempään asuntolaan, Piikalaan ja Herralaan, majoittuu yleensä pitkäaikaisimmat vieraamme, opettajat ja seminaarien järjestäjät. Kummassakin asuntolassa on keittiö ja yhteistila. Piikalassa on myös sauna.

Pyykinpesukoneet ja kuivaajat sijaitsevat Piikalassa. Saat ne käyttöösi pientä maksua vastaan.  Kurssilaisille on oma pesukone ja kuivaushuoneet opiskelija-asuntolassa.

Vieraat saavat käyttöönsä vuodevaatteet ja pyyhkeet, mutta jos haluat säästää majoittumisen hinnassa, voit tuoda omat mukanasi. Huomioi kuitenkin, että aseman sängyissä ei saa käyttää makuupusseja.

Lemmikit

Lemmikkieläinten tuominen opiskelija-asuntolaan ei ole sal­littua. Asemalla on kuitenkin kuusi lemmikkihuonetta, joilla on oma hinta. Varmista ajoissa, että lemmikkihuone on vapaana, jos haluat ottaa lemmikkisi mukaan. 

Evon mökki

Asema omistaa Evolla sijaitsevan pienen ja idyllisen mökin, joka on käytössä kesäaikaa.

Varustus: Mökissä on sähköä, kaasuhella ja -jääkaappi, muttei vettä. 
Mökillä on erillinen sauna rannassa.

Mökkiä voi vuokrata ja se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kenttätyöskentelyn tukikohdaksi Evolla. Varaukset aseman toimistosta.

Mökin sijainti on lähellä Opistontie 60, Hämeenlinna. 

Majoituksen varaaminen

Varaa majoitus ottamalla yhteyttä toimistoomme.

Majoitusta varatessasi:

  • Ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiasi ja erityisruokavaliosi.
  • Ilmoita, jos tuot omat petivaatteesi. Muussa tapauksessa asema tarjoaa tyynyliinan, alus- ja pussilakanan sekä pyyhkeen ja veloittaa niistä pienen hinnan.

Voit varata majoituksen yhden tai kahden hengen huoneeseen omalla kylpyhuoneella tai ilman. Myös muutama suurempi perhehuone on tarjolla.

Jos olet varannut huoneen pitkäksi aikaa, esimerkiksi koko kesäksi, on tärkeää, että kerrot meille, jos olet poissa asemalta. Asuntolatilojen rajallisen määrän vuoksi voimme joutua varastoimaan tavarasi muualle poissaolosi ajaksi. Kun olet poissa, voit käyttää Herralan kellarikerroksessa sijaitsevia varastokaappeja tavaroidesi säilömiseen.

Majoituksen maksaminen

Majoituksen voit maksaa toimistossamme. Maksaa voi käteisellä tai kortilla.

Asukkaiden vieraat

Asukkaiden vieraat ovat tervetulleita asemalle! Ilmoita kuitenkin toimistoon etukäteen heidän saapumisestaan. Vierailijoiden tulee rekisteröityä ja maksaa majoittumisestaan asemalla ollessaan.

Ovikoodit ja hälytykset

Saat käyttöösi ovikoodin, jonka avulla pääset päärakennukseen, asuntolaan ja saunaan. Jos tarvitset pääsyn laboratorioon tai varustehuoneeseen, pyydä koodeja aseman henkilöstöltä.

Jos lukitset itsesi ulos huoneestasi toimistoajan ulkopuolella, soita numeroon 050 565 8453. Oven avaamisesta peritään maksu.

TÄRKEÄÄ! Käytä ainoastaan aseman pääovea toimistoaikojen ulkopuolella. Muiden ovien käyttäminen laukaisee hälytyksen. Hälytys laukeaa myös silloin, kun pääoven jättää auki pitkäksi aikaa. Muista myös sulkea ikkunat, kun lähdet iltaisin pois rakennuksesta. Turhista hälytyksistä voimme joutua perimään maksun.

Aseman ja venerannan välisellä tiellä on portti. Portti on lukittu toimistoaikojen ulkopuolella. Jos sinun tulee päästä alueelle toimistoajan ulkopuolella, pyydä aseman henkilöstöltä avain.

Tietokoneet, tulostaminen ja WiFi

Kirjautuminen tietokoneille

Kaikki vieraat voivat käyttää aseman tietokoneita. Kirjautumiseen tarvitset Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen tai vierailijatunnuksen (katso käyttäjätunnus ja salasana tietokoneen vierestä).

Tulostaminen

Jos sinulla on Helsingin yliopiston kopiokortti, pystyt tulostamaan valitsemalla Siperiankuusi-nimisen printterin tietokoneen printtausvalikosta ja seuraamalla tietokoneen vieressä olevia ohjeita.  Tulostimet sijaitsevat päärakennuksen yläkerrassa kirjastossa ja alakerrassa toimiston vieressä.

Vieraat voivat tulostaa myös tietokoneella, joka sijaitsee päärakennuksen aulassa.

Langaton verkko

Asemalla on langaton verkko. Voit kirjautua verkkoon, joko 'HelsinkiUni Guest' (pw: helsinkiuni) tai Eduroamin kautta. Vieraat suomalaisista ja ulkomaisista yliopistoista voivat käyttää verkkoa yleensä Eduroamin kautta.

Yhteyshenkilö: koordinaattori John Loehr