Tiedekasvatus tutkimusasemilla

Helsingin yliopiston tiedekasvatustarjonta innostaa kaikenikäisiä tieteen ja tutkitun tiedon pariin. Tältä sivulta löydät tietoa yleisölle avoimista tapahtumista kaikilta tutkimusasemilta ympäri Suomen, järjestämme myös tilaisuuksia toiveiden mukaan. Asemien lähialueella on usein myös yleisölle avoimia luonto- tai tiedepolkuja. Tutkimusasemat ovat myös osa Helsingin yliopiston tiedekasvatusverkostoa.
Tutkimusasemilla tapahtuu
Leirit ja pidemmät retket
Tiede- taide- ja luontopolut
Tvärminnen tiedekasvatustarjonta
Tvärminnen eläintieteellinen asema

Tiedekasvatus Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla on osa maailmanlaajuista pyrkimystä merilukutaidon vahvistamiseen, eli tietoisuuden ja ymmärryksen lisäämiseen valtamerten ja merien merkityksestä. Tvärminnen eläintieteellisen aseman tiedekasvatussisällöt on tarkoitettu lasten ja nuorten ryhmille, kuten koululuokille ja yhdistyksille. Tarjoamme myös yritykselle sekä rentouttavia aktiviteetteja luonnossa, että tiedekasvatusta vieraileville ryhmille. Ota ystävällisesti yhteyttä, jos suunnittelette vierailua asemalle. Kevätkausi on tutkimustyön kannalta hyvin kiireinen ja aseman tilat hyvin varattuja, joten ota yhteyttä hyvissä ajoin. Suosittelemme vierailua myös elo- tai syyskuussa, jolloin merivesi on lämmintä Hankoniemellä.

Helsingin yliopiston tiedekasvatusverkosto

Yliopiston tiedekasvatusverkosto innostaa kaikenikäisiä tieteen ja tutkitun tiedon pariin. Helsingin yliopiston tiedekasvatus tuo tieteen koko yhteiskunnan käyttöön. Innostamme ajattelemaan, oivaltamaan ja tekemään yhdessä.