Palvelut tutkimusasemilla

Helsingin yliopiston tutkimusasemilla on maailmanluokan tutkimusinfrastruktuureja usean eri alan kenttätutkimuksen ja opetuksen tarpeisiin. Osa tutkimusasemista tarjoaa myös laboratoriopalveluita.
Muille kuin tutkijoille tutkimusasemat tarjoavat mm. puitteita seminaareille ja kursseille sekä majoituspalveluita.
Tvärminnen, Lammin, Kilpisjärven ja Hyytiälän asemat ovat avoinna vuoden ympäri.
Tutkimusasemien laboratoriopalvelut

Tvärminnen ja Lammin asemat tarjoavat monipuolisia laboratoriopalveluita ja analyysilaitteistoa tutkijoille. Molemmilla asemilla on laboratoriohenkilöstöä analyysien tuottamista varten.

Kilpisjärven ja Hyytiälän asemat tarjoavat laboratoriotiloja ja -välineitä perustason analyyseja ja näytteiden valmistelua varten.

Tarkempia tietoja tutkimusasemien varustelusta löydät asemien omilta sivuilta.

Ota aina yhteyttä tutkimusasemaan hyvissä ajoin, kun suunnittelet laboratoriotyötä asemalla!

Majoitus

Useimmat tutkimusasemat tarjoavat lyhytaikaista tai pitkäaikaista majoitusta vierailijoille.

Ne asemat, jotka ovat toiminnassa vuoden ympäri, tarjoavat majoitusta moderniin vaatimustasoon vastaavissa huoneissa sekä ruokalapalveluita. Yhden hengen huoneita ja perhehuoneita on myös tarjolla pyynnöstä.

Lemmikit ovat sallittuja tietyissä huoneissa.

Huoneissa pääsee Internetiin kaapelilla tai WiFi-yhteydellä.

Majoitusrakennuksissa ja osassa huoneista on pienet keittiöt, joissa on tarjolla peruskeittiövälineitä majoittujien käyttöön.

Tarkempia tietoja huoneiden varustelusta ja hinnastosta löydät asemien omilta sivuilta.

Kaikilla tutkimusasemilla on sauna tai saunoja majoittujien käytössä.

Seminaarit ja kurssit

Vuoden ympäri toimivat tutkimusasemat tarjoavat erinomaiset puitteet erilaisten seminaarien ja kurssien järjestämiseen.

Asemilla on moderneja luento- ja seminaarihuoneita, joita voi varata käyttöönsä. Seminaarin tai kurssin osallistujat voivat majoittua tutkimusasemalla. Aseman henkilöstö auttaa järjestelyissä.

Kaikki Helsingin yliopiston tutkimusasemat sijaitsevat uniikeissa ympäristöissä. Jokainen niistä edustaa jotakin suomalaiselle luonnolle ja ympäristölle ominaista piirrettä.

Kun järjestät seminaarin tutkimusasemalla, et siis varaa vain seminaarihuonetta. Pääset samalla kokemaan suomalaista luontoa parhaimmillaan.

Ota yhteyttä suoraan siihen tutkimusasemaan, jossa olet kiinnostunut järjestämään seminaaria tai kurssia!

Hinnastot

Löydät tutkimusasemien hinnastot Helsingin yliopiston henkilöstölle ja opiskelijoille asemien omilta sivuilta.

Hinnastot vaihtelevat jonkin verran asemittain, koska palvelutaso ja alueelliset vaatimukset ovat erilaisia eri asemilla.

Muiden yliopistojen henkilöstöä ja muita asiakkaita pyydämme hinnoittelukysymyksissä ottamaan yhteyttä suoraan siihen asemaan, jonka palveluista on kiinnostunut.

Käyttöehdot

Tutkimusasemat tarjoavat palveluitaan sekä tutkijoille että muille käyttäjille.

Tutkimusasemien palvelut ovat maksullisia ja ne tulee varata etukäteen. Varauskäytännöt voivat vaihdella hieman asemakohtaisesti. Tutustu aina etukäteen kyseessä olevan aseman verkkosivuihin ja ota yhteyttä aseman henkilökuntaan!

Kun suunnittelet laajempaa tutkimustoimintaa, ota aina yhteyttä aseman henkilökuntaan ja varmista että tarvitsemasi resurssit ovat käytettävissä.

Toivotamme tervetulleeksi asiakkaita myös muista yliopistoista ja yliopistomaailman ulkopuolelta varaamaan asemien tiloja mm. työpaja- ja seminaarikäyttöön.

Tarkemmat tiedot asemien omilta sivuilta

Löydät tarkemmat tiedot jokaisen tutkimusaseman palveluista, hinnastosta ja yhteystiedoista kyseisen aseman omilta verkkosivuilta.

Taitan tutkimusaseman verkkosivut ovat ainoastaan englanniksi.