Euroopan tutkimusneuvosto ERC:n rahoittama tutkimus

Euroopan Unionin hallinnoima rahoitusorganisaatio Euroopan tutkimusneuvosto (engl. European Research Council, ERC) on yksi arvostetuimmista kansainvälisistä tutkimuksen rahoittajista. Se edistää monialaisesti huippututkimusta pitkäaikaisilla, olympiamitaleihinkin verratuilla tutkimusmäärärahoilla.

Helsingin yliopiston tutkijat ovat saaneet yli 70 ERC-rahoitusta, mikä on lähes puolet kaikista ERC:n Suomeen myöntämistä rahoituksista. Näillä sivuilla voit tutustua meidän ERC-rahoituksella työskenteleviin tutkijoihimme ja heidän projekteihinsa.

ERC-rahoituksia jaetaan kolmelle pääryhmälle: lupaaville nuorille tutkijoille, 7–12 vuotta tutkimusta tehneille sekä edistyneille, alansa huipputekijöille. Lisäksi ERC jakaa rahoituksia mm. useiden yliopistojen yhteishankkeille ja tutkimuksen kaupallistamista varten.

Uutisia ERC-rahoituksesta ja -tutkijoista