Yliopiston rahoittamat tohtorikoulutettavan tehtävät

Helsingin yliopisto osoittaa vuosittain tohtoriohjelmille rahoitusta palkallisia tohtorikoulutettavan työsuhteita (palkkapaikkoja) varten. Tohtorikoulutettavan tehtävät ovat kokopäiväiseen työskentelyyn tarkoitettuja työsuhteita. Tavoitteena on, että työsuhteessa oleva tohtorikoulutettava saa tutkinnon valmiiksi neljässä vuodessa. 

Tällä sivulla käydään läpi koko palkkapaikan hakuprosessi lyhyesti askel askeleelta.  

Tutustu ensin tältä sivulta löytyviin tietoihin ja siirry sen jälkeen yksityiskohtaisempiin ohjeisiin, joita löydät tohtoriohjelmien omilta verkkosivuilta.  

Kaikkien yliopiston 32 tohtoriohjelman palkkapaikkoihin on yksi haku vuodessa.  

Vuonna 2020 hakuaika on 1.-15.9.2020.  

Varmista, että olet hakukelpoinen. Tohtoriohjelmien palkkapaikkoja voivat hakea sekä Helsingin yliopiston nykyiset tohtorikoulutettavat, että tohtoriopintoja vasta suunnittelevat uudet hakijat. 

Jos olet Helsingin yliopiston nykyinen tohtorikoulutettava, voit hakea palkkapaikkaa, jos et ole aikaisemmin työskennellyt palkkapaikalla neljää vuotta. 

Voit hakea palkkapaikkaa joko nykyisestä tohtoriohjelmastasi tai jostain muusta, tutkimuksesi profiiliin sopivasta, tohtoriohjelmasta. Huomaathan kuitenkin, että mikäli tulet valituksi palkkapaikalle, tohtoriohjelman vaihtoa on haettava. Jos kyseeseen tulee uuteen tiedekuntaan siirtyminen tai tavoitetutkinnon vaihtaminen, on sinun haettava kokonaan uutta opinto-oikeutta. 

Jos sinulla ei ole vielä tohtorin tutkinnon suoritusoikeutta Helsingin yliopistossa, voit hakea palkkapaikkaa, jos tutkimussuunnitelmasi sopii tohtoriohjelman tutkimusprofiiliin. 

Jos sinulla ei vielä ole tutkinnonsuoritusoikeutta, voit hakea sitä samalla lomakkeella yhdessä palkkapaikan kanssa.  

Voit myös hakea opinto-oikeutta seuraavassa mahdollisessa kyseisen tohtoriohjelman opinto-oikeuden haussa. Lue kuitenkin ensin hakuprosessi pähkinäkuoressa

Palkkapaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeella, joka löytyy tohtoriohjelmien verkkosivuilta.  

Hakemuslomakkeen tärkein kohta on tutkimussuunnitelma, joten sen tekoon kannattaa käyttää aikaa. Jos mahdollista, puhu tutkimussuunnitelmasta ohjaajasi kanssa ennen hakemuksen jättämistä. 

Hakemuksen arvioi joko tohtoriohjelman johtoryhmä tai johtoryhmän valitsema ulkopuolinen paneeli. Parhaat hakijat voidaan kutsua haastatteluun. 

Hakemukset arvioidaan etukäteen ilmoitettujen kriteerien perusteella. 

Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksistä henkilökohtaisesti.