Suomi suurvaltojen puristuksissa 

Venäjän hyökkäys Ukrainaan toi maailmanpolitiikan polarisoitumisen yhä selkeämmin näkyväksi. Suomi on valinnut puolensa Naton ja EU:n jäsenenä. Syventyvä kahdenvälinen puolustusyhteistyö Yhdysvaltojen kanssa vahvistaa yhteyksiä länteen. Toisella puolella Kiina ja Venäjä etsivät kumppaneita globaalista etelästä. 

Miten nykyiset suurvaltasuhteet, sotilaallinen varustautuminen ja taloudellinen kilpailu vaikuttavat Suomen asemaan ja ulkopolitiikkaan? Ketkä ovat Suomen tärkeimmät kumppanit ja millaisen hinnan kumppanuudesta joutuu maksamaan? 

Keskustelemassa 14.11. klo 17 ovat taloushistorian professori Jari Eloranta, akateemikko Martti Koskenniemi ja tutkimusjohtaja Sinikukka Saari. Juontajana on Helsingin Sanomien toimittaja Susanne Salmi

Keskustelu on osa Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien presidentinvaaleja taustoittavaa tapahtumasarjaa. Tiedekulmassa tutkijat tulkkaavat Suomen ulkopolitiikan suuria linjoja HS:n Lauantaikerho-podcastin juontajien Emil Elon, Susanne Salmen ja Robert Sundmanin johdolla.