Lauantaikerho Tiedekulmassa: Nato-Suomen suuret valinnat

Nato-Suomen suuret valinnat on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien yhteinen kolmen tapahtuman sarja syksyllä 2023. Tiedekulmassa Helsingin yliopiston tutkijat tulkkaavat presidentinvaaleja ja Suomen ulkopolitiikan suuria linjoja HS:n Lauantaikerho-podcastin juontajien Emil Elon, Susanne Salmen ja Robert Sundmanin johdolla. Tule Tiedekulmaan tai seuraa striimejä!

Maailmanpoliittinen tilanne on myllerryksessä, kun Ukrainassa käydään sotaa ja suurvaltakilpailu kiihtyy. Samaan aikaan Suomi on tehnyt isoja ulko- ja turvallisuuspolitiikan päätöksiä nopealla aikataululla ja etsii nyt uutta rooliaan kansainvälisellä kentällä Naton jäsenenä. Tässä tilanteessa suomalaiset valitsevat tasavallan presidentin ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtoon vuoden 2024 alussa.   

Millaista Nato-Suomea uusi presidentti rakentaa? Miten kiristynyt maailmanpoliittinen tilanne vaikuttaa Suomeen? Millainen muutos ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on tapahtunut?  

Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien kolmen tapahtuman sarjassa syksyllä 2023. 

Tutustu sarjan tapahtumiin