Järjestä tapahtuma
Tiedekulma kutsuu kävijöitä tieteen, tutkitun tiedon ja kaupunkikulttuurin äärelle. Voit järjestää Tiedekulmassa tapahtuman tai tilaisuuden, jolla on selkeä kytkös tutkimukseen ja tieteeseen. Tapahtumilla tavoitellaan suurta yleisöä ja niiden sisällön tulee olla yleistajuista. Lue alta lisää ja ota meihin yhteyttä!
Tiedustele tilaa
Tiedekulman vuokrattavat tilat
Järjestä tapahtuma Tiedekulmassa

Tiedekulma on tieteeseen ja tutkimukseen pohjautuvien tilaisuuksien paikka. Tiedekulma tuo tutkitun tiedon osaksi ihmisten arkea käsittelemällä tieteellisiä teemoja ja ajankohtaisia keskustelunaiheita tapahtumissa ja verkossa. Tiedekulma tuottaa ohjelmasisältöjä ja toimii tapahtumapaikkana tiedetapahtumille. 

Tie­de­kul­ma ta­pah­tu­ma­paik­ka­na

Tiedekulma on katutasoinen tieteen popularisoinnin areena, jonka ideana on olla helposti lähestyttävä, avoin ja rento. Jätetään pois turhat muodollisuudet, luennointi ja virallisuus. Parhaat keskustelut syntyvät eri näkökulmien törmäämisestä. Pidetään tapahtumat kiinnostavina ja nostatetaan rohkeasti puheenaiheita.

  • Tiedekulmassa järjestettävillä tapahtumilla tulee olla selkeä kytkös tutkimukseen ja tieteeseen.
  • Tapahtumilla tavoitellaan suurta yleisöä ja niiden sisällön tulee olla yleistajuista. 
  • Tapahtumia järjestetään enintään kahden tunnin aikaikkunoissa. Lyhyellä formaatilla ja tiivistetyllä sisällöllä tavoitetaan helpommin suuria yleisöjä ja sidosryhmiä.
  • Tiedekulman tapahtumatilat ovat avoimia ja tiloissa järjestettävään ohjelmaan voivat kaikki osallistua. Tapahtumajärjestäjien on tärkeää pohtia, onko tilojen avoimuus ja vapaa osallistuminen tapahtuman tavoitteille eduksi vai vaikeuttaako se toteutusta.

Etsitkö puhujaa tapahtumaasi?

Helsingin yliopiston tutkijat ja asiantuntijat löytyvät tutkimusportaalista. Keräämme ajankohtaisista aiheista myös asiantuntijalistoja, joista näet teemoittain, kuka voisi sopia puhujaksi tilaisuuteen.

Helsingin yliopiston muut tapahtumatilat

Helsingin yliopistossa on myös paljon muita tapahtumatiloja yksityistilaisuuksiin, kutsuvierastilaisuuksiin, juhliin, henkilöstötilaisuuksiin ja perinteisiin luentoihin ja ryhmätyöskentelyyn. Lisätietoja vuokrattavista tiloista: helsinki.fi/fi/yhteistyo/vuokraa-tila
Yliopiston tiloja ei vuokrata eri maiden kansallispäivien juhlintaan, puoluepoliittisiin tai uskonnollisiin tilaisuuksiin tai suoraan yliopiston kanssa kilpailevaan kaupalliseen toimintaan kuten maksullisiin koulutuksiin, seminaareihin tai valmennuskursseihin. 

Tie­de­kul­ma tuot­taa oh­jel­maa 

Tiedekulma tuottaa Helsingin yliopiston tutkimukseen pohjautuvia ohjelmasarjoja ja ajankohtaisiin aiheisiin tarttuvia tapahtumia, joiden tallenteita julkaistaan Youtubessa ja podcasteina.

Tapahtumapalveluissa saattaa olla poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Lue lisää koronatilanteesta Helsingin yliopistolla.

Tiedekulman tapahtumalinjaus

Millainen tapahtuma sopii Tiedekulmaan? Tutustu tapahtumalinjaukseemme.