Suomen uusi suunta

Seuraava presidentti aloittaa kautensa tilanteessa, jossa Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, Nato-jäsenyys ja suurvaltakilpailu määrittelevät Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johdon työtä. Presidentti on tärkeässä roolissa, kun Suomi etsii paikkaansa ja strategiaansa kansainvälisellä kentällä. 

Mitkä ovat seuraavan kuuden vuoden suuret valinnat Suomen ulkopolitiikassa ja miten tuleva presidentti vaikuttaa niihin? Voiko Suomi tavoitella muutakin kuin selviytymistä? Millaisia taitoja presidentiltä vaaditaan vuonna 2024? Miten presidenttiehdokkaat asemoituvat ulkopolitiikan teemoissa?  

Keskustelemassa ovat yliopistotutkija Jenni Karimäki, akatemiatutkija Timo Miettinen ja yliopistotutkija Johanna Vuorelma. Juontajana on Helsingin Sanomien toimittaja Robert Sundman

Keskustelu on osa Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien presidentinvaaleja taustoittavaa tapahtumasarjaa. Tiedekulmassa tutkijat tulkkaavat Suomen ulkopolitiikan suuria linjoja HS:n Lauantaikerho-podcastin juontajien Emil Elon, Susanne Salmen ja Robert Sundmanin johdolla.