Karolina Lukasik on Helsingin kaupunkirottaprojektin uusin tulokas

Maj ja Tor Nesslingin säätiö myönsi Karolina Lukasikille kaksivuotisen rahoituksen monilajisten konfliktien tutkimukseen. Karolina on nyt aloittanut työskentelyn ja lähettää terveisiä siirtolapuutarhasta

Nimeni on Karolina ja liityin Helsingin kaupunkirottaprojektiin viime maaliskuussa tutkimaan ihmisten ja muiden eläinten välisiä vuorovaikutuksia ja konflikteja. Tulen hieman epätavallisesta taustasta – tein tohtorintutkintoni kognitiivisesta psykologiasta. Olen kuitenkin aina ollut kiinnostunut eläinpsykologiasta sekä ihmisten ja muiden eläinten välisistä suhteista, erityisesti suhteista lajeihin joita kutsumme tuholaisiksi.

Kokemukseni psykologina on osoittautunut myös varsin hyödylliseksi: nykyisessä projektissani työskentelen kaupunkien siirtolapuutarhoissa, joissa haastattelen puutarhureita saadakseni selville heidän kokemuksistaan ​​muiden puutarhojen asukkaiden ja käyttäjien kanssa. Asennamme yhdessä riistakameroita, jotta voimme ymmärtää keitä nuo muut asukkaat ovat ja mitä he tekevät, varsinkin kun ihmisiä ei ole lähellä.

Aineistonkeruuni jatkuu koko kesän kahdessa helsinkiläisessä siirtolapuutarhassa. Ensimmäiset vilaukset puutarhojen elämään ovat olleet jo erittäin jännittäviä! Uskon, että kaupunkien siirtolapuutarhat voivat toimia malleina monilajisista tiloista, joista voimme oppia elämään muiden eläinten kanssa kestävästi ja oikeasti. Löydät lisää tunnelmapaloja projektistani Instagramissa!