Materiaalit ja julkaisut

Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatus Suomessa -esite

Tutustu tammikuussa 2020 julkaistuun esitteeseen demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksesta Suomessa! Esitteessä on yleiskatsaus demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen tilanteesta, vastauksia kehityshaasteisiin, toimenpiteitä järjestöiltä, korkeakouluilta ja viranomaisilta, aikajana ja viimeisellä sivulla materiaaleja opettajien tueksi. Esite löytyy myös ruotsiksi ja englanniksi.

 

Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatus Suomessa -esite

Demokratia, ihmisoikeudet ja osallisuus -materiaalivaranto

Opetushallituksen sivuilta löydät yli 170 vinkkiä demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksesta Demokratia, ihmisoikeudet ja osallisuus -sivustolta. Sivusto on tulossa myös ruotsiksi. Lue uutinen aiheesta. Sivuilta löytyy teemoiteltuna esimerkiksi lapsen oikeudet, lasten ja nuorten osallisuus, ihmisoikeus- ja demokratiakasvatus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, globaalikasvatus, kieli- ja kulttuuriryhmät, väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisy, disinformaatio ja vihapuhe.

Tammikuussa 2020 sivusto julkaistiin uudessa Dialogikasvatus.fi -portaalissa, josta löydät ajankohtaista materiaalia ja tietoa kulttuuri- ja katsomustietoisen kasvatuksen tueksi. Tutustu aineistoon.

Hankeraportti

Ihmisoikeudet, demokratia, arvot ja dialogi kasvatuksessa - Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen opettajankoulutuksen kehittämishankkeen (2018-2019) loppuraportti.

Raportissa kuvataan hankkeen toimenpiteet, demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen tilannetta, haasteita ja hankkeessa syntyneitä ratkaisuehdotuksia, opettajaksi opiskelevien näkemyksiä aiheesta ja suosituksia aihepiirin kehittämiseen.

 

Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen kehittämishankkeen loppuraportti