Nykyinen globaali ruokajärjestelmä on merkittävä tekijä ilmastopäästöjen, luontokadon ja sosiaalisten haasteiden taustalla maailmanlaajuisesti.
Tiede näkee yhtenä ratkaisuna siirtymän kohti paikallisempia ruokajärjestelmiä, joissa:
Lyhyesti sanottuna paikallinen ruoantuotanto, jakelu ja ravinteiden kierrätys ovat avainasemassa ruokajärjestelmän kestävyyden ja omavaraisuuden saavuttamisessa.
Food SystemiCity -ohjelma fasilitoi:
Food SystemiCity yhdistää rakennetun ympäristön sektorin yrityksiä, startup-yrityksiä, alkutuottajia, tutkimusryhmiä ja kaupungin toimijoita.
Etsimme osapuolia, joilla on osaamista ja kiinnostusta yhteiskehittää uusia ratkaisuja, jotka mahdollistavat ruoan ekologisemman, omavaraisemman ja sosiaalisesti nykyistä kestävämmän tuotannon, jakelun, kulutuksen ja ravinnekierron kaupunkiympäristössä sekä uusin yhteyksin paikallisiin tuottajiin.
Ohjelma yhdistää seuraavia teollisuudenaloja:
• Kiinteistö- ja rakennusalat
• Asuminen
• Ruuan paikallinen tuotanto, esimerkiksi kaupunkiviljely jne.
• Alkutuotanto
• Logistiikka
• Paikallinen ruokajakelu
• Paikallinen ruokaprosessointi
• Energia
Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä tai osallistu syksyn 2023 lanseeraustapahtumaan (lisätietoa ajankohdasta kesäkuussa).
Food SystemiCity -ohjelma toteutetaan 1.2.2023 - 31.12.2025.