Vuoden 2018 notkahduksen jälkeen härmäepidemia on ollut kasvussa, mutta tämänvuotinen nousu oli omaa luokkaansa. Hyppäys viime vuoden 17 prosentista tämän vuotiseen reiluun 32 prosenttiin hakee vertaistaan vain vuosilta 2011 ja 2012, jolloin härmäinfektiot kasvoivat reilusta seitsemästä prosentista lähes 17 prosenttiin.
Sen sijaan täpläverkkoperhosella ei tällä hetkellä mene hyvin. Talvehtimispesien määrä ei ole katastrofaalisen vuoden 2018 jälkeen onnistunut saavuttamaan erityisen hyviä lukemia. Tänä syksynä pesiä löydettiin vain 305 kedolta, ja pesien kokonaismäärä 871 oli tutkimushistorian toiseksi alhaisin.
Jokavuotisilla kartoituksilla kerätty pitkäaikaisaineisto on osoittanut täpläverkkoperhosen kannan olevan haavoittuvainen äärimmäisille sääilmiöille. Ilmastonmuutos lisää äärisäiden esiintyvyyttä. Sopivan elinympäristön pirstoutuneisuus puolestaan heikentää lajien kykyä sopeutua muutoksiin. Härmäepidemian seuranta on osoittanut miten pirstoutunut elinympäristö vähentää kasvien perinnöllistä vastustuskykyä tauteja vastaan.