Tervetuloa Helsingin yliopistoon!

Hyvä Helsingin yliopistossa opintonsa syksyllä 2018 aloittava!

Ensin on syytä kiittää ja onnitella sinua uusi opiskelija. Kiitos, että valitsit opinahjoksesi Helsingin yliopiston ja onneksi olkoon, että pääsit tänne opiskelemaan!

Maailman noin 16 000 yliopistosta Helsingin yliopisto sijoittuu sekä tutkimuksen laadun, että määrän perusteella yleensä 100 parhaan joukkoon. Olet siis valinnut yhden maailman parhaimmista yliopistoista, joten sinulla on otolliset puitteet oppia omien alojensa huipuilta!

Helsingin yliopisto on koti yhteensä 40 000 yliopistolaiselle: opettaja-tutkijoille, opiskelijoille sekä yliopiston muulle henkilökunnalle. Tervetuloa tähän innostuneeseen ja motivoituneeseen joukkoon!

Monitieteiset kandiohjelmamme

Opiskelijana pääset nauttimaan kandiohjelmiemme laaja-alaisesta ja monitieteisestä opetustarjonnasta. Useimmissa ohjelmissa sinulla on mahdollisuus tutustua koulutusohjelmasi tieteenaloihin, ja voit päättää erikoistumissuuntasi myöhemmin kandiopintojesi aikana. Ohjelmien sisältöön on lisätty työelämässä hyödyllistä osaamista, kuten työelämäjaksoja, tutkimusprojekteja ja mahdollisuuksia kansainväliseen vaihtoon.

Helsingin yliopistossa suoritettu tutkinto työllistää tutkimusten mukaan hyvin. Vuonna 2011 yliopistosta valmistuneista alumneista eli Helsingin yliopistoston opiskelijoista oli vuonna 2016 töissä 90 %.

Inspiroivaa oppimista ja kohtaamisia

Yliopisto tarjoaa sinulle useita inspiroivia oppimisympäristöjä ja kohtaamispaikkoja. Opintoni-sivusto on opiskelijan työpöytä ja portti kaikkiin palveluihin. Opiskelijan ohjeisiin on koottu kaikki opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvä tieto yhteen paikkaan. Opinder on opiskelijoiden ideoima Helsingin yliopiston oma yhteisöllinen palvelu, joka mahdollistaa nopean kommunikoinnin ja esimerkiksi avunpyynnöt opiskelutehtäviin liittyen. Tiedekulmaan kaikki ovat tervetulleita kuuntelemaan, katselemaan ja kokemaan yliopistossa tehtävää tutkimusta ja opetusta. Helsinki Think Company on akateemisen yrittäjyyden kehto, työtila ja areena tapahtumille.

Helsingin yliopisto etsii ratkaisuja globaaleihin haasteisiin luomalla uudenlaista ajattelua ihmiskunnan parhaaksi. Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan ja liittymään osaksi tätä aktiivista tutkimus- ja opiskelijayhteisöä. Nähdään kampuksilla!

Ystävällisin terveisin, Jari Niemelä

Helsingin yliopiston rehtori

Tutustu huolella Uudelle opiskelijalle -ohjeisiin (jos päädyt kirjautumissivulle, kokeile uudestaan eri selaimella). Opiskelijan ohjeista löydät kaiken tarvittavan tiedon opintojen aloittamiseen liittyen.

Tuutori – paras ystäväsi opintojesi alussa

Uutena opiskelijana kuulut tuutoriryhmään, jota ohjaa samassa tiedekunnassa opiskeleva vanhempi opiskelija – tuutori. Usein tuutorit ottavat yhteyttä uusiin opiskelijoihinsa jo ennen opiskelujen alkua sähköpostilla. Tuutori ohjaa sinut ja ryhmäsi opintojen alkuun orientaatioviikon aikana, kertoo sinulle mistä löydät tärkeät tilat ja palvelut, ja tutustuttaa sinut yliopiston arkeen. Tuutoriryhmissä tutustutaan myös opiskelijaelämään ja muihin opiskelijoihin.

Orientaatio

Yliopiston tiedekunnat järjestävät kukin orientaatioviikon (vk 35) uusille opiskelijoillensa. Löydät oman tiedekuntasi orientaatiotiedot helpoiten Opiskelijan ohjeista.

Kysy avuliailta opintoneuvojiltamme – tunnistat heidät ASK ME -t-paidasta!

Akateemisen vapauden hengessä yliopiston-opiskelijalla on päävastuu opintojen etenemisestä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että opiskelijat jätetään yksin valintojensa kanssa. Opiskelijana saat apua kampusten opiskelijaneuvonnasta kaikkin opintoihisi liittyviin asioihin. Ota yhteyttä opiskelijaneuvontaan.

Ota haltuun opiskelijan digitaidot

Yliopisto tarjoaa sinulle lukuisia opinnoissasi välttämättömiä digitaalisia palveluja ja työkaluja. Avuksesi on tehty ohjepaketti, johon on koottu erityisesti opintojen alkuvaiheessa tarpeellista tietoa yliopiston digitaalisessa oppimisympäristössä selviytymiseen. Tutustu ohjepakettiin verkossa, jossa materiaali on saatavilla heti. Kun tutustut ohjemateriaaliin, aloitat samalla kanditutkintoosi pakollisena kuuluvan opintojakson, Opiskelijan digitaidot (3 op) suorittamisen.

Yliopisto-opintoihin voi kuulua tärkeänä osana myös muu opiskelijaelämä. Paras tapa hyödyntää tämä on ottaa osaa opiskelijajärjestöjen aktiiviseen toimintaan, joiden kattojärjestönä Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, HYY, toimii. Läsnäolevana perustutkinto-opiskelijana olet automaattisesti HYYn jäsen. Ylioppilaskunta valvoo yli 28 000 opiskelijajäsenensä etua yliopistolla ja yhteiskunnassa, tukee järjestötoimintaa, järjestää erilaisia tapahtumia ja tarjoaa jäsenetuja ja -palveluita Ylioppilaskalenterista oikeusapuun.

Fuksiseikkailu – tutustu HYYhyn

Muista ottaa osaa Fuksiseikkailuun, jonka kautta pääset hauskalla tavalla tutustumaan HYY:n toimintaan helposti. Merkitse siis kalenterisiin 28.9.2018!

Etsi oma opiskelijajärjestö – tai vaikuta useammassa!

Yli 250 opiskelijajärjestöä tarjoaa sinulle monenlaisia mahdollisuuksia toimia itsellesi tärkeän ja hauskan asian parissa toisten opiskelijoiden kanssa. Opiskelijajärjestöjen joukosta löydät niin aine- ja tiedekuntajärjestöt kuin osakunnat sekä laidasta laitaan erilaisia harrastejärjestöjä.

Tiedekulma

Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) on kaikille avoin tieteen ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa. Ohjelmisto rakentuu tiedeteemoista ja yksittäisistä tapahtumista, aiheina yliopiston monipuolinen tutkimus ja päivänpolttavat kysymykset. Tervetuloa paikan päälle tai seuraamaan keskusteluja verkossa!

Helsinki Think Company – yhdessä tekemällä oppien

Helsinki Think Company (HTC) toimii sekä keskustakampuksella (Yliopistonkatu 4) että Viikin kampuksella yhteisöllisenä kohtaamispaikkana uudenlaiselle yrittämiselle. HTC tarjoaa opiskelijoille, tutkijoille ja yrittäjähenkisille ihmisille tilan tutustua ja verkostoitua. Täällä voit järjestää tapahtumia, osallistua niihin itse sekä kokeilla ettö saada palautetta ideoillesi!

Urapalvelut

Oma polku työllistymiseen rakentuu opintojen aikana. Urapalvelut tarjoaa opiskelijoille ohjausta, neuvontaa, koulutusta ja tietoa työelämän tarjoamista mahdollisuuksista. Helsingin yliopiston urapalvelujen puoleen voit kääntyä aina ensimmäisestä opintovuodesta lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Tutustu opiskelijoihimme ja siihen, mitä he kertovat opiskelusta ja opinnoistaan:

  • Sonja opiskelee Keskustakampuksella yhteiskunnallisen muutoksen maisteriohjelmassa. Lue miten hän on käyttänyt hyväkseen yliopiston tarjoamia mahdollisuuksia suorittaa tutkintoon kuuluvia opintoja ulkomailla.
  • Tiia opiskelee maisterivaiheen metsätieteen opintoja Viikin kampuksella. Tutustu siihen miten hän kokee yliopisto-opintojen eroavan esimerkiksi lukio-opinnoista.
  • Markus opiskelee matemaattisia tieteitä Kumpulan kampuksella. Hän on miettinyt paljon sitä, miten ajanhallintataitojen kehittäminen tukee mielekästä opiskelua yliopistossa. Voit lukea siitä lisää täällä.
  • Samuli opiskelee ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmassa Viikin kampuksella. Lue miten hän saa rahansa riittämään opiskelijan arjessa.

Opiskelijat äänessä -blogista löydät lisää opiskelijatarinoita tiedekunnittain jaoteltuna. Lue ja virittäydy syksyllä alkavien opintojesi tunnelmiin!
 

Muistathan hoitaa seuraavat asiat kuntoon ennen orientaation alkua:

  • Ota sinulle tarjottu opiskelupaikka vastaan 10.7.2018 klo 15.00 mennessä. Jos sinut on hyväksytty ehdollisesti, ehdon täyttyminen on osoitettava annettuun määräaikaan mennessä.

Tutustu ohjeisiin täällä.