Haun jälkeen (siirtohaku)

Tälle sivulle on koottu tietoa siitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olet jättänyt hakemuksesi Helsingin yliopistoon siirtohaussa. Hakuaika päättyy 16.5.2018 klo 15.00, ja voit täydentää hakemuksesi liitteitä 30.5.2018 klo 15.00 saakka. Jos hakemuksesi ja lähettämäsi liitteet täyttävät niille asetetut minimikriteerit, siirtyy hakemuksesi akateemiseen arviointiin.

Jotta hakemuksesi siirtyy akateemiseen arviointiin, sinun pitää täyttää seuraavat minimikriteerit:

  • Olet osoittanut ajoissa hakukohteen vaatiman kielitaidon
  • Olet tarvittaessa toimittanut vaaditut koulutustaustaliitteet ajoissa ja annettujen ohjeiden mukaisesti
  • Täytät hakemasi ohjelman valintaperusteissa määritellyt hakukelpoisuusvaatimukset
  • Olet tarvittaessa toimittanut muut sellaiset liitteet, jotka hakemasi koulutusohjelma vaatii

Helsingin yliopiston hakijapalvelut saa korkeakouluopintoihin liittyvät tiedot sähköisistä järjestelmistä. Lähtökohtaisesti sinun ei siis tarvitse lähettää mitään todistuksia vuoden 1995 jälkeen suorittamistasi opinnoista. Jos tarvittavia tietoja ei löydy sähköisistä rekistereistä, hakijapalvelut pyytää sinua täydentämään hakemustasi virallisesti oikeaksi todistetulla jäljennöksellä opintosuoritusotteesta. Täydennyspyyntö lähetetään hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Joissain hakukohteissa hakuperusteena olevat opinnot on sidottava opintokokonaisuuksiksi. Jos hakukohteesi ohjeissa edellytetään kokonaisuusmerkintöjä, sinun on toimitettava hakijapalveluihin opintosuoritusote, jossa kokonaisuusmerkinnät näkyvät. Tarkistathan oman hakukohteesi tiedoista, pitääkö hakuperusteena olevat opinnot sitoa kokonaisuuksiksi.

Täytettyäsi hakulomakkeen ja lähetettyäsi sen saat vahvistusviestin sähköpostitse. Tässä viestissä sinulle kerrotaan kaikki tarvittavat hakemuksen liitteet, jotka sinun tulee toimittaa, kuin myös määräaika, johon mennessä liitteet tulee toimittaa Helsingin yliopiston hakijapalveluihin. Pidäthän huolta, että lähetät liitteet ajoissa ja vaaditulla tavalla. Liitteet käsitellään saapumisjärjestyksessä. Saat liitteidesi käsittelyn jälkeen tästä sähköpostivahvistuksen hakijapalveluilta. Jos liitteissäsi on jokin puute, saat myös tästä sähköpostin ja pyynnön täydentää hakemustasi. Huomaathan, että jos lähetät liitteesi hyvin lähellä hakuajan loppua, et välttämättä enää ehdi täydentää hakemustasi siinä tapauksessa, että liitteissäsi on jokin puute. Toimi siis ajoissa, kun lähetät liitteitä.

Koulutustaustadokumenttejasi arvioidessaan hakijapalvelut saattaa olla yhteydessä esimerkiksi oppilaitokseesi tai kielitestijärjestäjääsi. Kaikki väärinkäytökset raportoidaan oppilaitoksellesi sekä tarvittaville viranomaisille.

Akateemisessa arvioinnissa hakemuksesi arvioidaan koulutusohjelman valintaperusteiden mukaisesti. Näet hakukohteesi valintaperusteet Opintopolusta.

Akateemisessa arvioinnissa hakemukset asetetaan paremmuusjärjestykseen, ja ainoastaan parhaat valitaan. Valinnan tuloksesta ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään 28.6.2018. Tieto tulee näkymään myös Oma Opintopolku –palvelussa.