Haun jälkeen (avoimen väylän haku ja haku maisterikoulutukseen yhteishaussa)

Haun jäl­keen avoi­n haku ja haku mais­te­ri­kou­lu­tuk­seen yh­teis­haus­sa

Tälle sivulle on koottu tietoa siitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olet jättänyt hakemuksesi Helsingin yliopiston suomen- tai ruotsinkieliseen maisteriohjelmaan yhteishaussa tai olet hakenut avoimen väylän kautta. Hakuaika päättyy 28.3.2018 klo 15.00, ja voit täydentää hakemuksesi liitteitä 13.4.2018 klo 15.00 saakka. Jos hakemuksesi ja lähettämäsi liitteet täyttävät niille asetetut minimikriteerit, siirtyy hakemuksesi akateemiseen arviointiin.

Jotta hakemuksesi siirtyy akateemiseen arviointiin, sinun pitää täyttää seuraavat minimikriteerit:

• Olet osoittanut ajoissa hakukohteen vaatiman kielitaidon
  • Olet toimittanut vaaditut koulutustaustaliitteet ajoissa ja annettujen ohjeiden mukaisesti
  • Täytät hakemasi ohjelman valintaperusteissa määritellyt hakukelpoisuusvaatimukset
  • Olet toimittanut muut sellaiset liitteet, jotka hakemasi koulutusohjelma vaatii

Täytettyäsi hakulomakkeen ja lähetettyäsi sen saat vahvistusviestin sähköpostitse. Tässä viestissä sinulle kerrotaan kaikki tarvittavat hakemuksen liitteet, jotka sinun tulee toimittaa, kuin myös määräaika, johon mennessä liitteet tulee toimittaa Helsingin yliopiston hakijapalveluihin. Pidäthän huolta, että lähetät liitteet ajoissa ja vaaditulla tavalla. Liitteet käsitellään saapumisjärjestyksessä. Saat liitteidesi käsittelyn jälkeen tästä sähköpostivahvistuksen hakijapalveluilta. Jos liitteissäsi on jokin puute, saat myös tästä sähköpostin ja pyynnön täydentää hakemustasi. Huomaathan, että jos lähetät liitteesi hyvin lähellä hakuajan loppua, et välttämättä enää ehdi täydentää hakemustasi siinä tapauksessa, että liitteissäsi on jokin puute. Toimi siis ajoissa, kun lähetät liitteitä.

Koulutustaustadokumenttejasi arvioidessaan hakijapalvelut saattaa olla yhteydessä esimerkiksi oppilaitokseesi tai kielitestijärjestäjääsi. Kaikki väärinkäytökset raportoidaan oppilaitoksellesi sekä tarvittaville viranomaisille.

Akateemisessa arvioinnissa hakemuksesi arvioidaan koulutusohjelman valintaperusteiden mukaisesti. Näet hakukohteesi valintaperusteet Opintopolusta.

Akateemisessa arvioinnissa hakemukset asetetaan paremmuusjärjestykseen, ja ainoastaan parhaat valitaan. Valinnan tuloksesta ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään 28.6.2018. Tieto tulee näkymään myös Oma Opintopolku –palvelussa.