Välivuoden viettäjälle

Myös välivuoden aikana olet tervetullut Helsingin yliopistoon! Avoimessa yliopistossa voit etsiä omaa juttuasi, tutustua yliopisto-opiskeluun, suorittaa opintoja ennakkoon ja valmistautua hakemaan tutkinto-opiskelijaksi. Opiskelemaan voivat tulla kaikki kiinnostuneet.
Löydä oma juttusi avoimesta yliopistosta!

Avoimessa yliopistossa on vuosittain tarjolla yli 1000 kurssia Helsingin yliopiston kymmenistä eri koulutusohjelmista. Opinnot ovat vaatimuksiltaan, laajuudeltaan ja sisällöiltään täsmälleen samoja kursseja, joita kandi- ja maisterintutkintoihin vaaditaan. 

Opintoja alkaa ympäri vuoden, ja niihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan. Jos oma ala ei ole vielä selvillä, voitkin välivuoden aikana tutustua useamman eri koulutusohjelman opintoihin! 

Tutustu opintotarjontaan
Tutustu yliopisto-opiskeluun

Avoimen yliopiston opinnoissa pääset tutustumaan siihen, millaista yliopisto-opiskelu oikeasti on. 

Opettajina toimivat kunkin tieteenalan tutkijat, opettajat ja muut asiantuntijat. Monilla kursseilla opiskelee samaan aikaan sekä avoimen yliopiston opiskelijoita että yliopiston tutkinto-opiskelijoita.  

Opiskelun myötä tutuiksi tulevat esimerkiksi luennoilla käyminen, verkko-opiskelu, tenttiin lukeminen ja esseen kirjoittaminen.

Voit myös viettää aikaa Helsingin yliopiston kirjastossa tai nauttia ravitsevan lounaan opiskelijaravintolassa!

Suorita opintoja jo ennakkoon

Avoimessa yliopistossa suorittamasi opinnot kirjataan Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään. Jos haluat myöhemmin hakeutua yliopiston tutkinto-opiskelijaksi, voit hyödyntää suoritetut opinnot suoraan tutkintoosi. Huomaa kuitenkin, että suoritukset vanhenevat kymmenessä vuodessa.  

Suoritettuja opintoja on mahdollista hyväksilukea myös toisten korkeakoulujen tutkintoihin, mikäli ao. korkeakoulu ne hyväksyy. 

Valmistaudu valintakokeisiin tai hae tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta

Opiskelu avoimessa yliopistossa kannattaa myös, jos suunnitelmissasi on osallistua seuraaviin valintakokeisiin. Opiskelun myötä monet valintakokeissa tarvitsemasi tiedot ja taidot karttuvat kuin itsestään! Samalla varmistut siitä, onko valitsemasi ala sinulle se oikea.

Voit myös hakea useimpiin Helsingin yliopiston kandiohjelmiin avoimessa yliopistossa suorittamiesi opintojen perusteella. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan avoimen väylän hauksi.

Lue tarinoita opiskelusta
Näin opiskelemaan!
  • Tutustu opintotarjontaan ja ilmoittaudu valitsemallesi kurssille verkossa kurssisivun kautta. Ilmoittautumisen alkamis- ja päättymisajankohdan löydät kurssisivulta.  
  • Maksa kurssin opintomaksu ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Opintomaksun suuruus on 15 euroa per opintopiste. Esimerkiksi viiden opintopisteen laajuisen kurssin hinta on 75 euroa.
  • Lisätietoa opiskeluun liittyvistä käytännöistä löydät Opiskelijan ohjeista.Tutustu esimerkiksi opiskelun muistilistaan
  • Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä opintoneuvontaan.  
  • Avoimia yliopisto-opintoja voi opiskella myös monissa kansalais- ja työväenopistoissa, kesäyliopistoissa tai kansanopistoissa. Niissä järjestettävien opintojen ilmoittautumis- ja opintomaksukäytännöt poikkeavat edellä mainituista. Saat tarvittavat ohjeet ao. oppilaitoksesta. 
Ajankohtaista avoimessa yliopistossa

Ovet auki avoimeen! Avoimen yliopiston infowebinaari zoomissa 29.8.2024 klo 17.00. Webinaarissa kuulet, millaista opiskelu avoimessa yliopistossa on. Saat myös vinkkejä opiskelutaitojen kartuttamiseen ja tutkintotavoitteiseen opiskeluun. Tervetuloa!

Sinua voisi kiinnostaa myös