Maahanmuuttajien neuvonta

Helsingin yliopisto tarjoaa neuvontaa maahanmuuttajille, jotka ovat kiinnostuneita opiskelusta suomalaisessa korkeakoulussa. Yliopiston neuvontapalveluissa saat tietoa siitä, miten voit hakea suomalaiseen korkeakouluun. Jos olet jo opiskellut korkeakoulussa, voimme neuvoa opintojen jatkamisessa tai täydentämisessä. Autamme sinua hahmottamaan mahdollisuutesi suomalaisessa koulutusjärjestelmässä ja löytämään oman opintopolkusi.

Lähetä sähköpostia: simhe@helsinki.fi

Tee ajanvaraus

Kun otat meihin yhteyttä, kerro

  • mahdollisista suunnitelmistasi ja kysymyksistäsi
  • aiemmista opinnoistasi: mitä olet opiskellut, oletko valmistunut
  • kielitaidostasi (erityisesti englanti ja suomi/ruotsi)
  • oletko opiskellut tai työskennellyt Suomessa
  • mitä haluat opiskella, ja kuinka paljon (yksittäinen kurssi – kokonainen tutkinto)

SIMHE – Supporting Immigrants in Higher Education

Helsingin yliopisto kuuluu Supporting Immigrants in Higher Education (SIMHE) -verkostoon. Verkoston toiminnan tavoitteena on maahanmuuttajien koulutuspolkujen ja kotoutumisen tukeminen. Muut verkostoon kuuluvat korkeakoulut ovat Turun ja Jyväskylän yliopistot sekä Metropolia, Karelia ja Oulun ammattikorkeakoulut.

Toiminnan tavoite on maahanmuuttajien ohjaaminen suomalaiseen korkeakoulutusjärjestelmään liittyvissä kysymyksissä. Oppilaitoksiin hakemisen lisäksi neuvontaa saa esimerkiksi aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen (AHOT) prosesseista ja täydennyskoulutuksesta. Tarkoituksena on nopeuttaa maahanmuuttajan kotoutumista ja helpottaa pääsemistä työelämään hänen osaamistaan vastaavaan asemaan.

 

Helsingin yliopiston SIMHE-asiakasrekisteri

SIMHE kerää tietoja asiakkaasta SIMHE asiakasrekisteriin asiakaspalvelua ja toiminnan tilastointia varten. Asiakkaasta kerättävät tiedot on eritelty SIMHE asiakasrekisterin rekisteriselosteessa. Asiakkaan sähköpostia käytetään ainoastaan Helsingin yliopiston SIMHE-asiakaspalvelua varten.

Asiakasrekisterin selosteeseen voit tutustua tästä