Onneksi olkoon! Olet tehnyt erinomaisen ratkaisun hakiessasi Helsingin yliopiston. Minulla on ilo ja kunnia toivottaa sinut osaksi akateemista yhteisöämme.

Helsingin yliopistossa uskotaan vahvasti siihen, että tieteen voimalla voidaan muuttaa asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa – maailman parhaaksi. Maailmassa nyt vallitseva poikkeustilanne ovat osoitus siitä, että akateeminen tutkimus on tärkeämpää kuin koskaan. Meidänkin tavoitteenamme on tuottaa tietoa, jonka avulla löydetään kestäviä ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin.

Yliopistomme opiskelijana hyödyt korkealaatuisesta tutkimuksesta, jonka ansiosta sijoitumme kaikista maailman yliopistoista yhden prosentin kärkijoukkoon. Opintojen korkean laadun takaa tutkimuksen ja opetuksen välinen vahva yhteys. Yliopisto-opinnot tähtäävät heti  kandiopinnoista lähtien tieteellisen ajattelutavan ymmärtämiseen, omaksumiseen ja soveltamiseen. Tieteellinen tutkimus ottaa asioista selvää ja tuottaa uutta tietoa. Tieteellinen ajattelu ei muovaa maailmaa toiveittemme mukaiseksi, vaan pyrkii etsimään totuutta kriittisen ja järkiperäisen ajattelun avulla. Monet yliopistomme maisteriohjelmista liittyvät tutkimukseen, jolla on ratkaiseva rooli entistä paremman ja kestävämmän maailman rakentamisessa. Pääset ottamaan oppia maailmanluokan tutkijoista ja työskentelemään heidän rinnallaan. Sinusta tulee oman alasi asiantuntija, jolla on kyky käsittää laajoja aihekokonaisuuksia sekä hankkia ja jäsentää tietoa ja asioiden monitahoisia keskinäisiä suhteita ja niiden vaikutuksia. Opintojesi ansiosta osaat etsiä koko maailmaa hyödyttäviä vastauksia ja ratkaisuja.

Vallitsevista poikkeusoloista huolimatta toivon, että kykenet suhtautumaan innostuneesti tuleviin opintoihisi. Samalla kannustan kuitenkin varaamaan aikaa myös ihmisenä kasvamiselle. Erilaiset vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat tärkeä osa opiskelijaelämää. Ota ilo irti opiskelijajärjestöjen toiminnasta ja muista viettää aikaa harrastusten parissa ja ystävien seurassa. Etsi sopiva tasapaino opintojen ja muun elämän välille, sillä jaksaminen edellyttää lepoa tiiviiden opiskelujaksojen välissä. Opiskeluun pitää siis kuulua myös seuraelämää ja verkostoitumista.

Mitä merkitystä ihmisenä kasvamisella sitten on? Yksi 380-vuotiaan yliopistomme tärkeimmistä arvoista on sivistys, joka ei tarkoita ainoastaan akateemista koulutusta, vaan myös sitä, että osaa tuntea muita kohtaan myötätuntoa ja arvostaa heitä. Toivon, että opit tuntemaan sivistyksen todellisen merkityksen opintojesi aikana.

Toivon myös, että saan pian toivottaa sinut tervetulleeksi yliopiston kampuksille Helsingissä! Pidä siihen saakka itsestäsi hyvää huolta!

Ystävällisin terveisin,

Sari Lindblom, Helsingin yliopiston väliaikainen rehtori

Muistathan hoitaa seuraavat asiat kuntoon ennen orientaatioviikon alkua:

Helsingin yliopisto seuraa tarkasti koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tilannetta ja toimii viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Kaikkein tärkein asia on henkilökuntamme ja opiskelijoidemme terveys. Voit seurata koronavirustilannetta Helsingin yliopiston verkkosivulla.

On myös ymmärrettävää, että nykyinen tilanne aiheuttaa epävarmuutta ja huolta mitä tulee syksyllä alkaviin opintoihisi. Tästä syystä olemme koonneet kokoon kysymyksiä ja vastauksia hyväksytyille opiskelijoille liittyen koronavirukseen (COVID-19). Sivua päivitetään sitä mukaa kuin uutta tietoa on tarjolla.

Kun olet saanut meiltä opiskelupaikan, saat myös paljon informaatiota esimerkiksi sinulle lähetettävien uutiskirjeiden kautta. Voit alkaa jo valmistaumaan opintoihisi kesän aikana. Tässä muutama opintojen aloitukseen liittyvä tapahtuma, joiden avulla pääset ensimmäisen opintovuotesi alkuun syksyllä.

Orientaatio ja tuutorit

Orientaatioviikko on viikko, ennen lukuvuoden aloitusta, jolloin saat perehdytystä yliopiston tärkeimpiin toimintoihin ja tutustut yliopistoon. Tarkemmat tiedot oman tiedekuntasi orientaatioviikon ohjelmasta löydät Opiskelijan ohjeista. Jokaisella syksyllä aloittavalla uudella opiskelijalla on oma tuutoriryhmä, jota ohjaa samassa tiedekunnassa tai laitoksella opiskeleva vanhempi opiskelija, eli tuutori. Tapaat tuutorisi viimeistään orientaatioviikon alussa. Koronavirustilanteen takia syksyn 2020 orientaatio järjestetään joko kokonaan tai osittain etänä.

Avajaisviikolla tunnistat yliopistolaiset Ask me –rintanapeista

Koko yliopistoyhteisö odottaa jo kovasti saapumistasi! Haluamme varmistaa, että ensimmäiset viikkosi yliopistolla sujuvat mahdollisimman hyvin. Toivomme, että kynnyksesi kysyä meiltä sinua mietityttävistä asioista on mahdollisimman matala. Tätä varten kannamme yliopiston lukuvuoden avajaisviikon, eli 31.8.-4.9.2019, ajan pinkkejä Ask Me! –rintamerkkejä tai T-paitoja. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi! Koronavirustilanteen takia Ask me -kampanja toteutetaan syksyllä 2020 virtuaalisesti

Avajaiskarnevaalit ja Fuksiseikkailu

Syksyn perinteiset opiskelijatapahtumat joudutaan perumaan koronaviruksen vuoksi. Molemmat tapahtumat korvataan uudella virtuaalitapahtumalla, jolla halutaan paikata syksylle tulevaa tyhjiötä, sekä tehdä järjestöt ja ylioppilaskunnan toiminta tutuksi fukseille. Kerromme tällä sivulla lisää uuden tapahtuman ajankohdasta ja yksityiskohdista pikimmiten.

 

Tiedekulma

Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) on kaikille avoin tieteen ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa. Ohjelmisto rakentuu tiedeteemoista ja yksittäisistä tapahtumista, aiheina yliopiston monipuolinen tutkimus ja päivänpolttavat kysymykset. Tervetuloa paikan päälle tai seuraamaan keskusteluja verkossa!

Helsinki Think Company – yhdessä tekemällä oppien

Helsinki Think Company toimii jokaisella Helsingin yliopiston kampuksella kohtaamispaikkana ja yhteistyöskentelytilana kaikille yrittämisestä kiinnostuneille. Think Company tarjoaa opiskelijoille, tutkijoille ja yrittäjähenkisille tilan tutustua ja verkostoitua. Täällä voit järjestää tapahtumia, osallistua erilaisiin ohjelmiin ja saada palautetta ideoillesi!

Urapalvelut

Oma polku työllistymiseen rakentuu opintojen aikana. Urapalvelut tarjoaa opiskelijoille ohjausta, neuvontaa, koulutusta ja tietoa työelämän tarjoamista mahdollisuuksista. Helsingin yliopiston urapalvelujen puoleen voit kääntyä aina ensimmäisestä opintovuodesta lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Virittäydy syksyllä alkavien opintojesi tunnelmiin opiskelijoidemme kokemuksien kautta!

Chattaa opiskelijoidemme kanssa tulevista opinnoista, elämästä Helsingissä jne.! Voit lukea samalla alustalla myös opiskelijoiden blogeja.

Onnittelut myös kaikille opiskelemaan päässeiden vanhemmille ja muille läheisille ihmisille! Yliopisto-opiskelun aloittaminen on uusi elämänvaihe opiskelijalle, mutta usein myös hänen läheisilleen. Helsingin yliopisto on hyvä valinta opiskelupaikaksi. Tuemme opiskelijaa opintiellä monella tapaa, kuten tarjoamalla ohjausta, neuvontaa, laadukkaan terveydenhoitojärjestelmän (YTHS), opiskelijaruokaloiden edut ja turvallisen opiskeluympäristön. Vaikka opintonsa aloittavat ovatkin aikuisia tai nuoria aikuisia, silti läheiset ihmiset voivat tukea heitä opintojen aikana.

Jotta uusi elämänvaihe olisi kaikille kiinnostava mahdollisuus kehittyä, Helsingin yliopisto tarjoaa myös erilaisia kaikille avoimia opiskelumahdollisuuksia. Näitä kannattaa vilkaista sekä opiskelupaikan saaneiden, että heidän läheistensä.

Tilaa myös Helsingin yliopiston uutiskirje ja pysyt ajan tasalla uusimmista ja puhutuimmista tiedeuutisista ja tapahtumista.

Jos sinulla on kysyttävää opiskelupaikan vastaanottamisesta ota yhteyttä hakijapalveluihin.

Hyödyllisiä linkkejä: