Onneksi olkoon uusi opiskelija!

Hyvä Helsingin yliopistossa opintosi syksyllä 2019 aloittava!
 

Olen iloinen ja ylpeä siitä, että valitsit opinahjoksesi Helsingin yliopiston. Onneksi olkoon myös siitä, että pääsit meille opiskelemaan!

Maailman noin 16 000 yliopistosta Helsingin yliopisto sijoittuu sekä tutkimuksen laadun, että määrän perusteella yleensä 100 parhaan joukkoon. Olet siis valinnut yhden maailman parhaimmista monitieteisistä yliopistoista, joten sinulla on otolliset puitteet oppia omien alojensa huipuilta.

Monitieteiset kandi- ja maisteriohjelmamme
Opiskelijana pääset nauttimaan koulutusohjelmiemme laaja-alaisesta ja monitieteisestä opetustarjonnasta. Useimmissa kandiohjelmissa sinulla on mahdollisuus tutustua koulutusohjelmasi eri tieteenaloihin, ja päättää erikoistumissuuntasi myöhemmin kandiopintojesi aikana. Monet maisteriohjelmistamme linkittyvät tieteeseen, joka on avainasemassa rakennettaessa parempaa ja kestävämpää maailmaa. Kehityt oman alasi asiantuntijaksi, jolla on kyky ymmärtää laajoja kokonaisuuksia, moninaisia yhteyksiä ja niiden seurauksia.

Kaikkien koulutusohjelmiemme sisältöön on lisätty työelämässä hyödyllistä osaamista kuten työelämäjaksoja, tutkimusprojekteja ja mahdollisuuksia kansainväliseen vaihtoon.

Yhdessä saavutamme helpommin tavoitteemme
Olipa sinulla tavoitteena oman intohimosi löytäminen tai vastausten löytäminen maailman polttaviin ongelmiin, toivomme, että yliopisto-opintosi kantavat sinut toiveittesi työuralle. Tälle matkalle saat tukea muun muassa kanssaopiskelijoiltasi, koulutusohjelmasi opettajilta ja henkilökunnalta ja opintoneuvonnasta. Tutustu sinulle tarjolla oleviin palveluihin Opiskelijan ohjeissa.

Helsingin yliopisto on koti yhteensä 40 000 yliopistolaiselle. Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan ja liittymään osaksi tätä aktiivista yhteisöä. Nähdään 2019 elokuussa kampuksilla!

Ystävällisin terveisin,
Jari Niemelä, Helsingin yliopiston rehtori

Muistathan hoitaa seuraavat asiat kuntoon ennen orientaation alkua elokuun lopussa:

Kun olet saanut meiltä opiskelupaikan, saat myös paljon informaatiota esimerkiksi sinulle lähetettävien uutiskirjeiden kautta. Voit alkaa jo valmistaumaan opintoihisi kesän aikana. Tässä muutama opintojen aloitukseen liittyvä tapahtuma, joiden avulla pääset ensimmäisen opintovuotesi alkuun syksyllä.

Orientaatio ja tuutorit

Orientaatioviikko on viikko, ennen lukuvuoden aloitusta, jolloin saat perehdytystä yliopiston tärkeimpiin toimintoihin ja tutustut yliopistoon. Tarkemmat tiedot oman tiedekuntasi orientaatioviikon ohjelmasta löydät Opiskelijan ohjeista. Jokaisella syksyllä aloittavalla uudella opiskelijalla on oma tuutoriryhmä, jota ohjaa samassa tiedekunnassa tai laitoksella opiskeleva vanhempi opiskelija, eli tuutori. Tapaat tuutorisi viimeistään orientaatioviikon alussa.        

Avajaisviikolla tunnistat yliopistolaiset Ask me –rintanapeista

Koko yliopistoyhteisö odottaa jo kovasti saapumistasi! Haluamme varmistaa, että ensimmäiset viikkosi yliopistolla sujuvat mahdollisimman hyvin. Toivomme, että kynnyksesi kysyä meiltä sinua mietityttävistä asioista on mahdollisimman matala. Tätä varten kannamme yliopiston lukuvuoden avajaisviikon, eli 2.-6.9.2019, ajan pinkkejä Ask Me! –rintamerkkejä tai T-paitoja. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Tutustu opiskelijajärjestöihin Avajaiskarnevaaleilla 2.9.

HYY, opiskelijajärjestöt ja yliopisto yhdistävät voimansa Avajaiskarnevaaleilla. Täällä voit nauttia musiikista, ruoasta ja uusista opiskelijakavereistasi sekä tutustua erilaisiin opiskelijajärjestöihin ja kartuttaa haalarimerkkikokoelmaasi. Vuonna 2019 Avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 2.9. klo 14-18 Keskustakampuksen päärakennuksella, Porthaniassa, Tiedekulmassa sekä kaduilla rakennusten liepeillä!              

Koe fuksiseikkailu 27.9.

Tule mukaan Suomen suurimpaan fuksitapahtumaan, tutustu uusiin opiskelutovereihisi ja opiskelijoiden kaupunkiin! Fuksiseikkailu on HYYn ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kaupunkisuunnistus, johon osallistuu 3000 uutta opiskelijaa ja 100 rastia. Kerää oma joukkue fuksikavereistasi, kierrä HYYn, opiskelijajärjestöjen ja yliopiston rasteilla suorittamassa tehtäviä ja voita huikeita palkintoja! Joukkueiden ilmoittautuminen alkaa 4.9. klo 12 täällä. Liput Fuksiseikkailun jatkoille tulevat myyntiin puolestaan 6.9. klo 12. Lue lisää Fuksiseikkailun sivuilta.
 

Merkitse jo nyt kalenteriisi

  • Yliopiston avajaiskarnevaalit maanantaina 2.9.2019
  • Fuksiseikkailu perjantaina 27.9.2019

Tiedekulma

Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) on kaikille avoin tieteen ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa. Ohjelmisto rakentuu tiedeteemoista ja yksittäisistä tapahtumista, aiheina yliopiston monipuolinen tutkimus ja päivänpolttavat kysymykset. Tervetuloa paikan päälle tai seuraamaan keskusteluja verkossa!

Helsinki Think Company – yhdessä tekemällä oppien

Helsinki Think Company toimii jokaisella Helsingin yliopiston kampuksella kohtaamispaikkana ja yhteistyöskentelytilana kaikille yrittämisestä kiinnostuneille. Think Company tarjoaa opiskelijoille, tutkijoille ja yrittäjähenkisille tilan tutustua ja verkostoitua. Täällä voit järjestää tapahtumia, osallistua erilaisiin ohjelmiin ja saada palautetta ideoillesi!

Urapalvelut

Oma polku työllistymiseen rakentuu opintojen aikana. Urapalvelut tarjoaa opiskelijoille ohjausta, neuvontaa, koulutusta ja tietoa työelämän tarjoamista mahdollisuuksista. Helsingin yliopiston urapalvelujen puoleen voit kääntyä aina ensimmäisestä opintovuodesta lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Virittäydy syksyllä alkavien opintojesi tunnelmiin opiskelijoidemme kokemuksien kautta!

Opiskelijat äänessä -blogista löydät lisää opiskelijatarinoita tiedekunnittain jaoteltuna.

Onnittelut myös kaikille opiskelemaan päässeiden vanhemmille ja muille läheisille ihmisille! Yliopisto-opiskelun aloittaminen on uusi elämänvaihe opiskelijalle, mutta usein myös hänen läheisilleen. Helsingin yliopisto on hyvä valinta opiskelupaikaksi. Tuemme opiskelijaa opintiellä monella tapaa, kuten tarjoamalla ohjausta, neuvontaa, laadukkaan terveydenhoitojärjestelmän (YTHS), opiskelijaruokaloiden edut ja turvallisen opiskeluympäristön. Vaikka opintonsa aloittavat ovatkin aikuisia tai nuoria aikuisia, silti läheiset ihmiset voivat tukea heitä opintojen aikana.

Jotta uusi elämänvaihe olisi kaikille kiinnostava mahdollisuus kehittyä, Helsingin yliopisto tarjoaa myös erilaisia kaikille avoimia opiskelumahdollisuuksia. Näitä kannattaa vilkaista sekä opiskelupaikan saaneiden, että heidän läheistensä.

Tilaa myös Helsingin yliopiston uutiskirje ja pysyt ajan tasalla uusimmista ja puhutuimmista tiedeuutisista ja tapahtumista.