Onneksi olkoon uusi opiskelija!

Onneksi olkoon uudet kandit 2017

On aika iloita haastavan kevään jälkeen. Olet saanut opiskelupaikan laadukkaasta tiedeyliopistosta ja voit aloittaa opiskelusi maailman parhaaksi syksyllä 2020. Tutustu rehtorimme tervehdyksen ohella asioihin, jotka on hyvä hoitaa alta pois ennen opintojesi alkua, miten voit aloittaa opintosi jo nyt ja mikä sinua syksyllä odottaa. Lisäksi löydät tietoa Helsingin yliopiston sinulle ja läheisillesi tarjoamista palveluista ja mahdollisuuksista. Tervetuloa Helsingin yliopistoon!

Onneksi olkoon! Olet tehnyt erinomaisen ratkaisun hakiessasi Helsingin yliopiston. Minulla on ilo ja kunnia toivottaa sinut osaksi akateemista yhteisöämme.

Helsingin yliopistossa uskotaan vahvasti siihen, että tieteen voimalla voidaan muuttaa asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa – maailman parhaaksi. Maailmassa nyt vallitseva poikkeustilanne ovat osoitus siitä, että akateeminen tutkimus on tärkeämpää kuin koskaan. Meidänkin tavoitteenamme on tuottaa tietoa, jonka avulla löydetään kestäviä ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin.

Yliopistomme opiskelijana hyödyt korkealaatuisesta tutkimuksesta, jonka ansiosta sijoitumme kaikista maailman yliopistoista yhden prosentin kärkijoukkoon. Opintojen korkean laadun takaa tutkimuksen ja opetuksen välinen vahva yhteys. Yliopisto-opinnot tähtäävät heti  kandiopinnoista lähtien tieteellisen ajattelutavan ymmärtämiseen, omaksumiseen ja soveltamiseen. Tieteellinen tutkimus ottaa asioista selvää ja tuottaa uutta tietoa. Tieteellinen ajattelu ei muovaa maailmaa toiveittemme mukaiseksi, vaan pyrkii etsimään totuutta kriittisen ja järkiperäisen ajattelun avulla. Monet yliopistomme maisteriohjelmista liittyvät tutkimukseen, jolla on ratkaiseva rooli entistä paremman ja kestävämmän maailman rakentamisessa. Pääset ottamaan oppia maailmanluokan tutkijoista ja työskentelemään heidän rinnallaan. Sinusta tulee oman alasi asiantuntija, jolla on kyky käsittää laajoja aihekokonaisuuksia sekä hankkia ja jäsentää tietoa ja asioiden monitahoisia keskinäisiä suhteita ja niiden vaikutuksia. Opintojesi ansiosta osaat etsiä koko maailmaa hyödyttäviä vastauksia ja ratkaisuja.

Vallitsevista poikkeusoloista huolimatta toivon, että kykenet suhtautumaan innostuneesti tuleviin opintoihisi. Samalla kannustan kuitenkin varaamaan aikaa myös ihmisenä kasvamiselle. Erilaiset vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat tärkeä osa opiskelijaelämää. Ota ilo irti opiskelijajärjestöjen toiminnasta ja muista viettää aikaa harrastusten parissa ja ystävien seurassa. Etsi sopiva tasapaino opintojen ja muun elämän välille, sillä jaksaminen edellyttää lepoa tiiviiden opiskelujaksojen välissä. Opiskeluun pitää siis kuulua myös seuraelämää ja verkostoitumista.

Mitä merkitystä ihmisenä kasvamisella sitten on? Yksi 380-vuotiaan yliopistomme tärkeimmistä arvoista on sivistys, joka ei tarkoita ainoastaan akateemista koulutusta, vaan myös sitä, että osaa tuntea muita kohtaan myötätuntoa ja arvostaa heitä. Toivon, että opit tuntemaan sivistyksen todellisen merkityksen opintojesi aikana.

Toivon myös, että saan pian toivottaa sinut tervetulleeksi yliopiston kampuksille Helsingissä! Pidä siihen saakka itsestäsi hyvää huolta!

Ystävällisin terveisin,

Sari Lindblom, Helsingin yliopiston rehtori

Muistathan hoitaa seuraavat asiat kuntoon ennen orientaatioviikon alkua:

Helsingin yliopisto seuraa tarkasti koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tilannetta ja toimii viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Meille tärkeintä on henkilökuntamme ja opiskelijoidemme terveys. Voit seurata koronavirustilannetta Helsingin yliopistossa verkkosivuillamme.

On myös ymmärrettävää, että nykyinen tilanne aiheuttaa epävarmuutta ja huolta mitä tulee syksyllä alkaviin opintoihisi. Tästä syystä olemme koonneet kokoon kysymyksiä ja vastauksia hyväksytyille opiskelijoille liittyen koronavirukseen (COVID-19). Sivua päivitetään sitä mukaa kuin uutta tietoa on tarjolla.

Kun olet saanut meiltä opiskelupaikan, saat myös paljon informaatiota esimerkiksi sinulle lähetettävien uutiskirjeiden kautta. Voit alkaa jo valmistaumaan opintoihisi kesän aikana. Tässä muutama opintojen aloitukseen liittyvä tapahtuma, joiden avulla pääset ensimmäisen opintovuotesi alkuun syksyllä

Orientaatio ja tuutorit

Orientaatioviikko on viikko, ennen lukuvuoden aloitusta, jolloin saat perehdytystä yliopiston tärkeimpiin toimintoihin ja tutustut yliopistoon. Tarkemmat tiedot oman tiedekuntasi orientaatioviikon ohjelmasta löydät Orientaatio ja tuutorointi -sivulta Opiskelijan ohjeista. Jokaisella syksyllä aloittavalla uudella opiskelijalla on oma tuutoriryhmä, jota ohjaa samassa tiedekunnassa tai laitoksella opiskeleva vanhempi opiskelija, eli tuutori. Tapaat tuutorisi viimeistään orientaatioviikon alussa. Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi orientaatioviikko varaudutaan järjestämään osittain tai kokonaan etätoteutuksena.

Ava­jais­vii­kol­la tun­nis­tat yli­opis­to­lai­set Ask me –rin­ta­na­peis­ta

Koko yliopistoyhteisö odottaa jo kovasti saapumistasi! Haluamme varmistaa, että ensimmäiset viikkosi yliopistolla sujuvat mahdollisimman hyvin. Toivomme, että kynnyksesi kysyä meiltä sinua mietityttävistä asioista on mahdollisimman matala. Tätä varten kannamme yliopiston lukuvuoden avajaisviikon, eli 31.8.-4.9.2020, ajan pinkkejä Ask Me! –rintamerkkejä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Ask me näkyy myös yliopiston Instagram-tilillä @universityofhelsinki. #askme #wearehelsinkiuni

Fuksiviikko

Syksyn perinteiset suuret opiskelijatapahtumat, avajaiskarnevaalit ja Fuksiseikkailu, joudutaan perumaan koronaviruksen vuoksi. Molemmat tapahtumat korvataan Fuksiviikolla, joka järjestetään 21.-25.9.2020. Tapahtuman tarkoituksena on mahdollistaa fuksien tutustuminen HYYn toimintaan, opiskelijajärjestöihin ja yliopiston toimijoihin helposti ja turvallisesti – hauskanpitoa unohtamatta!

Avoimen yliopiston kesäopinnot ovat maksuttomia Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi opiskelijaksi 31.7.2020 mennessä, voit osallistua jo tänä kesänä maksutta elokuussa alkaviin kesäopintoihin. Huom! Voit ilmoittautua Avoimen yliopiston kesäopintoihin maksutta vasta 1.8.2020 alkaen, kun opinto-oikeutesi Helsingin yliopistossa virallisesti alkaa.

Kesällä 2020 osa Avoimen yliopiston opinnoista on poikkeuksellisesti maksuttomia kaikille. Tutustu maksuttomien opintojen tarjontaan: Opintoja maksutta, olkaa hyvät!

Olet tervetullut Avoimen yliopiston opintoihin myös lukuvuoden aikana! Silloin opinnot ovat pääosin normaalihintaisia (15 euroa per opintopiste) myös tutkinto-opiskelijoille. Lukuvuoden 2020-2021 opintotarjonta julkaistaan 10.7.2020.

Avoin yliopisto tarjoaa Helsingin yliopiston opintoja kaikille. Opintoja on tarjolla ympäri vuoden lähes kaikilta yliopiston tieteenaloilta. Opiskella voi joustavasti verkossa ja vaikka työn ohella.

Tiedekulma

Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) on kaikille avoin tieteen ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa. Ohjelmisto rakentuu tiedeteemoista ja yksittäisistä tapahtumista, aiheina yliopiston monipuolinen tutkimus ja päivänpolttavat kysymykset. Tervetuloa paikan päälle tai seuraamaan keskusteluja verkossa!

Helsinki Think Company – yhdessä tekemällä oppien

Helsinki Think Company toimii jokaisella Helsingin yliopiston kampuksella kohtaamispaikkana ja yhteistyöskentelytilana kaikille yrittämisestä kiinnostuneille. Think Company tarjoaa opiskelijoille, tutkijoille ja yrittäjähenkisille tilan tutustua ja verkostoitua. Täällä voit järjestää tapahtumia, osallistua erilaisiin ohjelmiin ja saada palautetta ideoillesi!

Urapalvelut

Oma polku työllistymiseen rakentuu opintojen aikana. Urapalvelut tarjoaa opiskelijoille ohjausta, neuvontaa, koulutusta ja tietoa työelämän tarjoamista mahdollisuuksista. Helsingin yliopiston urapalvelujen puoleen voit kääntyä aina ensimmäisestä opintovuodesta lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Virittäydy syksyllä alkavien opintojesi tunnelmiin opiskelijoidemme kokemuksien kautta!

Chattaa opiskelijoidemme kanssa tulevista opinnoista, elämästä Helsingissä jne.! Voit lukea samalla alustalla myös opiskelijoiden blogeja.

Onnittelut myös kaikille opiskelemaan päässeiden vanhemmille ja muille läheisille ihmisille! Yliopisto-opiskelun aloittaminen on uusi elämänvaihe opiskelijalle, mutta usein myös hänen läheisilleen. Helsingin yliopisto on hyvä valinta opiskelupaikaksi. Tuemme opiskelijaa opintiellä monella tapaa, kuten tarjoamalla ohjausta, neuvontaa, laadukkaan terveydenhoitojärjestelmän (YTHS), opiskelijaruokaloiden edut ja turvallisen opiskeluympäristön. Vaikka opintonsa aloittavat ovatkin aikuisia tai nuoria aikuisia, silti läheiset ihmiset voivat tukea heitä opintojen aikana.

Jotta uusi elämänvaihe olisi kaikille kiinnostava mahdollisuus kehittyä, Helsingin yliopisto tarjoaa myös erilaisia kaikille avoimia opiskelumahdollisuuksia. Näitä kannattaa vilkaista sekä opiskelupaikan saaneiden, että heidän läheistensä.

Tilaa myös Helsingin yliopiston uutiskirje ja pysyt ajan tasalla uusimmista ja puhutuimmista tiedeuutisista ja tapahtumista.

Jos sinulla on kysyttävää opiskelupaikan vastaanottamisesta ota yhteyttä hakijapalveluihin.

Hyödyllisiä linkkejä:

Oletko aloittamassa opintosi englanniksi Bachelor's Programme in Science -kandiohjelmassa tai yhdessä kansainvälisistä maisteriohjelmistamme? Siinä tapauksessa löydät juuri sinulle suunnattua tietoa seuraavilta sivuilta: