Näin haet

Voit hakea Helsingin yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandi- ja maisteriohjelmiin kevään toisessa korkeakoulujen yhteishaussa. Englanninkieliseen Bachelor's Programme in Science -kandiohjelmaan haetaan samaan aikaan järjestettävässä erillishaussa. Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löytyy myös kaikkien koulutusohjelmien hakukohteiden valintaperusteet, eli tieto siitä, millä perusteilla hakijat valitaan koulutusohjelmiin.

Toimi näin hakiessasi

  • Lue huolellisesti hakukohteesi ohjeet Opintopolusta.
  • Täytä hakemus huolellisesti.
  • Priorisoi koulutukset hakemuslomakkeella.
  • Liitä hakemuslomakkeelle tarvittavat liitteet.
  • Älä jätä hakemista viime tippaan - hakuaika loppuu klo 15.00 Suomen aikaa ja Opintopolun hakemuslomake sulkeutuu silloin.

Muista hakukohdetta tai hakukohteita valitessasi

Yhteishaussa voit hakea korkeintaan kuuteen eri hakukohteeseen. Sinulle voidaan tarjota korkeintaan yhtä opiskelupaikkaa korkeakoulujen yhteishaussa. Paikkaa tarjotaan siihen koulutukseen, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan, vaikka erillishakujen kautta sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa.

Hakukohteita ei voi muuttaa, poistaa eikä lisätä hakuajan päättymisen jälkeen.

Kun olet lähettänyt hakulomakkeen

Kun olet lähettänyt hakulomakkeesi, saat siitä vahvistusviestin sähköpostiin. Varmista, että saat vahvistusviestin 24 tunnin kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Muista myös liittää tarvittavat liitteet Opintopolun hakemuslomakkeelle tai toimittaa ne muuten ohjeiden mukaisesti määräaikaan mennessä.

Hakukohteeseen ei voida valita hakijaa, joka ei ole osoittanut hakukelpoisuutta. Yleisen yliopistokelpoisuuden lisäksi kaikkien hakijoiden on osoitettava opinnoissa vaadittava kielitaito.

Näet hakutietosi ja hakemuksesi etenemisen Oma Opintopolku -palvelussa

Oma Opintopolku -palvelussa pystyt muokkaamaan omaa hakemustasi hakuajan puitteissa ja lisäämään sinne tarvittavia liitteitä. Pystyt tarkastelemaan hakemustasi myös hakuajan jälkeen. Tulosten valmistuttua näet Oma Opintopolku -palvelussa omat tuloksesi. Myös paikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen ensimmäisen vuoden opintoihin tapahtuu Oma Opintopolun kautta.

Asiaankuuluvat linkit: